sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Eger 2.3.2012


Helsinki, 2.2.2012. Herään aamulla aikaisin lähteäkseni lentokentälle, missä tapaan muut matkaanlähtijät.Kentällä törmäänkin heti turvatarkastuksen jälkeen Tarjaan ja Heikkiin, sekä mukana matkaan lähteviin oppilaisiin, Marikaan, Katiin ja Noraan.

Matkamme sujuu kommelluksitta mukavalla Finnairin lennolla kohti kohdettamme, Unkarin Budapestiä. Perillä meitä odottaa taksi millä jatkamme matkaamme kohti Egeriä, pikkukaupunkia, missä meitä koululla jo odottaakin paikallinen yhdyshenkilömme, Norbert Schmidt.

Hoidamme majoitukset kuntoon ja menemme koululle tutustumaan tulevaan viikko-ohjelmaamme. Joka päivälle näyttää olevan paljon tekemistä, joten ei täällä varmastikaan tule aika pitkäksi kenellekään.

Illalla kiertelemme kaupunkia ja tutkiskelemme paikkoja uteliaan kiinnostuneina. Iltasella poikkeamme syömässä ja maistamassa lasilliset paikallista Egri Bikavér viiniä, joka on aikakin kolmen erilaisen punaviinin sekoitus. Syvän rubiininpunainen, kypsäntuoksuinen, ei liian tanniinipitoinen (kuin yleensä Egerin viinit) mutta sen maku on pitkä, rikas, joskus salaperäinen ja tyylikäs (lainattu Egerin suomenkielisestä esitteestä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti