tiistai 6. maaliskuuta 2012

Eger 6.3.2012Aamulla oli aikainen herätys ja virkistävän aamu-uinnin ja aamiaisen jälkeen taas koululle. Vastassa Norbert ja luokka oppilaita jotka esittelivät lisää Unkaria ja kulttuuria. Opiskelimme myös kieliä, lauloimme myös Maamme -laulun heille ja kuuntelimme Unkarilaisia lauluja.

Suomalaiset oppilaamme Kati, Johanna ja Marika pitivät esitelmät Suomesta ja Porista sekä Winnovasta.

Osallistuimme oppitunnille Economics lesson in English with Katalin Kézér ja kuuntelimme opetusta englanniksi.

Ruokailu koko porukalle järjestettiin Katolilaisella koululla kuten aikaisemminkin.

Iltapäivällä vierailu Head of the Educational Bureau in Eger. Siellä meille kerrottiin Unkarin koulutusjärjestelmästä, palkoista (esim. aloittavalla opettajalla 320e / kk) sekä saimme lahjat toimistonjohtajalta. Annoimme myös lahjan heille, kirjan ja DVD:n Suomesta.

Kävimme tutustumassa paikalliseen Marsipaanimuseoon jossa on muunmuassa marsipaanista tehty barokkihuone luonnollisessa koossa.

Jatkoimme keskustelua vielä Norbertin kanssa koulutusjärjestelmästä paikallisessa viinibaarissa Unkarin valtiosta ja rajoista (meille esiteltiin karttaa vuodelta 1912 missä Unkari oli todella iso valtio) yms. Saimme kuulla että unkarinkielisiä ihmisiä asuu esim. Romanian puolella noin 3 miljoonaa! Norbert kertoi myös että Slovakiassa saa isot sakot jos esim. opettaja ja opiskelija käyttävät keskenään unkarin kieltä, vaikka kummatkin olisivat unkarinkielisiä. Saimme paljon uutta tietoa mitä ei löydy mistään opaskirjoista...

Ilta kului Turkkilaisen kylpylän testauksessa, jossa puhdistimme itsemme lievästi "radioaktiivisessa" vedessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti