torstai 29. maaliskuuta 2012

Give me a kiss

Tämä päivä alkoi omatoimisella siirtymisellä reilun tunnin päähän Perugian kaupunkiin. Linja-autoasemalla meitä oli vastassa paikallisen oppilaitoksen rehtori. Mukavaa oli, että vastassa oli myös henkilö, joka puhui suomea! Hän toimi tulkkina ensimmäisen puoli tuntia, jonka jälkeen saimme mukaan englanninopettajan.

Ensimmäiseksi vierailimme Perugina-suklaatehtaassa, joka tuottaa muun muassa kuuluisat Baci(=suukko)-suklaat. Vaikeaa ei ole arvata, mitä tuliaisia sieltä ostettiin. Opimme paljon suklaasta, mutta myös siitä, miten paikalliset ovat pystyneet säilyttämään vanhat perinteensä uudesta isännästä, Nestlestä, huolimatta.

Tehtaan jälkeen suunnistimme takaisin koululle, jossa meitä kierrätettiin pari tuntia luokasta toiseen. Opimme ja näimme valtavasti erilaisia pedagogisia sovelluksia virtuaalimaailmoista ja älytauluista opinto-ohjaukseen. Mukanamme kiersi lähes koko ajan koulun elegantti rehtori, vaikka englanti ei huulille asti taipunutkaan. Mutta mikäs siinä kun ajatukset tulkataan salamannopeasti!

Eräs kohokohta koulussa oli kirjasto. 50 000 niteen joukosta löytyi myös huomattava määrä kirjoja 1500-luvulta. Saimme oikeasti pitää käsissämme aikoinaan Galileo Galilen omistamaa kirjaa. Ei tarvittu panssarilasia ja silkkihansikkaita, "kyllä näitä täällä riittää."

Perugian kaupunkikierros oli luonnollisesti vuorossa viimeisenä. Kaupungista löytyi kaikki, mitä italialaisesta kaupungista yleensä löytyy: katedraaleja, palatseja, piazzoja, mielenkiintoisia yksityiskohtia jne jne. Kiersimme vanhaa keskustaa ympäri pari tuntia kuunnellen asiantuntevaa opastusta, vaikka välillä täytyi kuitenkin vaatia tauko maisemien ihailuun ja jalkojen lepuuttamiseen. Kulttuurin nälkäämme kuvasti sekin seikka, että myöhästyimme bussista, jolloin meille jäi 40 minuuttia lisää aikaa maisemien ihailuun.

Vuoristossa busissa takaisin tullessa todella reippaaseen tahtiin oli mukava huomata päässeensä perille ehjänä Gubbiion valmistautumaan seuraavaan päivään!

5 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista bloggausta. Jatkoa toivottavasti luvassa.

  VastaaPoista
 2. Missä määrin älytauluja oli koululla otettu käyttöön? Oliko peräti joka luokassa tai kaikissa ATK-luokissa sellainen?

  Sisäinen kirjatoukkani potee lievää kateutta, kun pääsitte noin vanhoja opuksia hypistelemään. ;)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun saamme opehuoneeseen suklaata :)

  T:Heli, Anne ja Pekka

  VastaaPoista
 4. Koulu ja sen tilat ovat varmasti mielenkiintoisia, mutta ne maisemat, ne varmasti hurmaavat ja kyllä suklaakin maistuisi...
  t. Anneli

  VastaaPoista
 5. ja porissa on kohta 0 niteen kirjasto, kun sekin pitää kuulemma lakkauttaa

  VastaaPoista