maanantai 26. maaliskuuta 2012

Siamo arrivati

Vaikka jo Porissa epätoivoisesti käynnisteltiin lentokoneen moottoreita kolmatta kertaa ennen liikkeelle lähtöä, niin silti pääsimme lähes ajoissa perille. Vain viimeinen yhteys eli juna oli 50 minuuttia myöhässä, mutta mitäs siitä. Perillä meitä odotti vastaanottokomitea ja pieni siirtymä idyllisen Gubbion vanhaankaupunkiin. Kuin postikorttiin tai elokuvaan olisi siirrytty: auringon laskiessa maisemat olivat upeammat kuin maalauksissa.

Majoittuminen, viikon ohjelman läpikäyminen ja illallinen sujuivat mukavasti kuulumisia vaihtaessa. Huomenna on muuten myös paikallisten matkailun opiskelijoiden opastama kaupunkikierros, joten seuraavassa tarinassa on sitten mukana jo kuviakin. Paria ottamaani iltahämäräkuvaa en nyt laita, sillä ne eivät tee oikeutta kaupungin kauneudelle. Itse säväytyin isäntiämme italiankielen osaamisellani, luulkoot nyt jotain kunnes huomenna viimeistään valkenee, että koko sanavarastoni tulikin jo käytettyä.

Italiassa opettaja on kouluasteesta riippumatta "professore". Sehän toki sopii, että saan tituleerata itseäni koko viikon professore Ojaseksi!

Edit: Tässä aamupäiväistä Gubbiota vanhankaupungin ulkopuolelta


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, melkein jo itsekin pääsin tunnelmaan. Odotan innolla kuvia kaupunkikierrokselta. Jos on mahdollista, voisi myös ihan lyhyt videonpätkä opiskelijoiden opastuksesta olla hyvä.

    VastaaPoista
  2. Otan sulle opstusta talteen, jossen saa ladattua täältä sitä tänne, niin saat Suomessa sen kumminkin.

    VastaaPoista