keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Suden pesässä

Susiteemaa on vietetty jo jonkin aikaa. Alueen tärkeä pyhimys Franciscus Assisilainen kuvataan usein suden kanssa, ja susi on erityisesti Gubbiossa osana monta nimeä. Näin ollen olikin loogista, että iltapäiväretkemme suuntautui Assisiin.

Parin tunnin kävely kevätaurinkoisessa kaupungissa oli mieleenpainuva. Kirkkoja ja luostareita riitti joka kadulla, niistä mieleenpainuvimpana tietenkin kirkko, jossa on Pyhän Franciscuksen hauta. Törmäsimme muuten erääseen täysin uuteen ammattiin. Juuri tuossa kirkossa sekä ylä- että alakatedraalissa oli tyyppi, jonka tehtävänä oli säännöllisesti kuuluttaa mikrofoniin vakavan lujaa: "Silenzio, Shhhhhhhhhhh." Loistava ammatti: hiljaisuuden huutaja!

Takaisin tullessa oli vielä yksi mainio kokemus. Carabinieri-väijytys pysäytti minibussimme, jossa oli paljon ihmisiä ja tummennetut lasit. Poliisit tarkastivat auton laittomien siirtolaisten varalta. Niitä autostamme ei löytynyt ja vain vaivoin saatoin olla lohkaisematta ilkeännäköisille koppalakeille olevamme suomalaisia pakolaisia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti