maanantai 22. huhtikuuta 2013

Eger, Unkari, 2, päivä

Eger, koulu- ja kaupunkikierrosAamulla reippaina hyvin nukutun yön jälkeen olimme nauttimassa aamupalaa ja katseemme kiinnittyi itse kullakin vähän eri asioihin...

Norbert saapui meitä noutamaan vähän vajaa yhdeksän hotellilta ja lyhyen kävelyn jälkeen olimmekin sitten jo koululla. Andràssy György Catholic Business Academyn koulun vahtimestari toimi oven aukaisijana ja yleisenä kulkuliikenteen kontrollerina.Rehtori Éva Rozmán toivotti meidät tervetulleeksi ja esitteli Unkarin koulujärjestelmän sekä kertoi koulusta yleisesti. Koulu pyrkii lisäämään katolisia käytänteitä nykyisestä tilanteesta. Olimme hämmästyneitä koulun liikunnan ja urheilujoukkuiden määrästä, ilmeisesti unkarilaiset ovat kilpailuhenkisempiä kuin me suomalaiset.
Päivän lämmetessä entisestään olimme pakotettuja menemään vaateostoksille. Iltapäivällä ostoskierroksen jälkeen pääsimme kaupunkiopastusretkelle, jonka toteuttivat Norbertin matkailualan päättävät opiskelijat. Saimme kuulla lyhyen katsauksen kaupungin historiasta ja tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Pori on Egerin ystävyyskaupunki ja tämä bongattiin opastusretkellä. Poristakin löytyy vastaava egeriläinen sadekaivon kansi, mutta kysymys kuuluu "Mistä se löytyy?"

Oikein vastanneiden kesken arvotaan loistavia WinNova tuotteita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti