keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Eger, Unkari, 4, päivä

Eger, kauppiaan näkokulma ja kulttuuria

Aamu alkoi hanhenmarssilla kohti Spar-kauppaa. Norbet johdatti meidät kauppaan, jossa on ollut kaksi WinNovan opiskelijaa työssäoppimassa. Aluejohtaja ja kauppias toivottivat meidät tervetulleiksi. Ihastelimme hyllyjen hyvää järjestystä, valikoimien monipuolisuutta sekä perinteisiä juusto-, leipä- ja lihatiskejä.  Kaupassa pyritään suosimaan valikoimissaan Unkarilaisia ja lähituottajien tuotteita. Unkarissa on yhteensä 400 samanlaisia Spar-liikettä, Egerissä kolme. Asiakkaita tässä liikkeessä käy viikolla 2000 ja viikonloppuisin 3000 päivässä. Työssäoppijoilla oli ollut unkarilainen työpari, joka auttoi tarvittaessa asiakaspalvelutilanteissa. Kaupassa kaivataan lisää reippaita Winnovalaisia työssäoppijoita.


Voileipälounaan jälkeen suunnistimme Egerin linnalle. Norbert toimi meille oppaana. Linnan historiaa kuunnellessamme ja sen raunioita tarkastellessamme vierähti pari tuntia. Pääsimme tutustumaan maanalaisiin käytäviin ja hautaholviin, koska meillä oli opas. Linnan avain ei ollut ihan Abloyn veroinen. Taidenäyttelyyn pääsi myös tutustumaan samalla lipulla. Vartijat varmaankin luulivat meidän varastavan taulun, koska seurasivat tarkkaan tekemisiämme.

Ohessa muutamia kuvia linnasta ja sen ympäristöstä.Vaikka jalat olivat aika muusina, menimme Marsipaanimuseoon. Siellä on tehty marsipaanista mitä ihmeellisimpiä esineitä. Vierailimme myös museon yhteydessä olevassa kaupassa. Sukulaiset ja ystävät saavat nauttia marsipaanista vielä ensi joulunakin.


Päivän huipennuksena nautimme teatteriesityksestä Moulin Rouge, koreografia oli Topolánszky Tamásin. Juhlistimme väliajalla Ässien mestaruutta lasillisella kuohuviiniä. Egészségedre!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti