torstai 25. huhtikuuta 2013

Eger, Unkari, 5. päivä

Oppitunteja ja käytännön opetusta

Aurinkoinen torstai lähti käyntiin kirjailijan pöydän äärellä auringon jo paahtaessa kiitettävästi. Aamun luennot alkoivat ihmetellen älytauluja ja niiden monipuolisuutta. Koko aamupäivä kului erilaisia tunteja seuratessa ja esitelmiä kuunnellessä. Opiskelijoiden kielitaito oli erittäin hyvä. Osa opiskelijoita oli ollut Oulussa ja Espoossa työssäoppimisjaksoilla.Oppilaiden  Prezi-esitys Suomesta oli voittanut paikallisen koulun esitelmäkilpailun. Tässäkin oli havaittavissa oppilaitoksen kilpailuhenkisyys. Kaikki luokat oli nimetty jonkin maan mukaan ja seurasimme opetusta sekä Suomi- että Ruotsiluokassa. 

Lounaan jälkeen lähdimme bussilla paikalliseen peruskouluun, jossa oli matkailun luokan kotitaloustunti. Sitä oli kerran viikossa kolme tuntia. Saimme maistella tuoreita, makeita leivonnaisia. Kahvilan upeat leivokset maksoivat 12 - 30 senttiä. Käsittämätöntä! Keskipäivällä ulkolämpötila oli noussut aina +27 asteeseen saakka, tuli jo välillä ikävä kylmää vettä. 

Pienen hyvin ansaitun tauon jälkeen suunnistimme illalliselle Hotel Aquan ravintolaan. Rehtori Éva Rozmán, vararehtori Éva Kálmán, Norbert Schmidt ja harjoittelija Pirjo Saranpää sekä WinNovan reipas nelikko (lue puujalat) ryhtyivät tyhjentämään notkuvan pöydän antamia Palinkaa unohtamatta. Mukavaa oli  istuskella tummenevassa illassa terassilla. Pienet lahjatkin vaihdoimme iloisissa tunnelmissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti