lauantai 27. huhtikuuta 2013

Gubbio 2013, 4. päivä

Torstaipäivä oli kansallinen vapaapäivä toisen maailamansodan päättymisen kunniaksi. Menimme linnan aukiolle katsomaan päivän kunniaksi järjestettyä ohjelmaa; upeita ohjelmanumeroita lipuilla sekä kellojensoittoa perinteisesti usean miehen voimin.
Olimme onnekkaita nähdessämme harvinaiset
esitykset ja kellojen soitolla aikaansaadun konsertin.
Puolenpäivän jälkeen lähdimme Assisin kaupunkiin, joka on Fransiscus Assisilaisen kotikaupunki ja maailmanperintökohde. Assisi on pyhiinvaeltajien ja muidenkin turistien suosima kohde. Fransiscus Assisiainen julistettiin kuolemansa jälkeen 1220 -luvulla pyhimykseksi ja Fransiscuksen Basilikaa alettiin rakentaa. Matka Assisiin taittui Lauran kyydissä, tie oli mutkainen ja maisemat upeat. Assisin rakennuskivi on hieman eri värinen kuin Gubbion rakennuskivi. Assisissa punertavampi ja Gubbiossa harmaampi.
 Upeita leivoksia ja herkullisia jäätelöitä!Automatkoilla ehdimme vertailla yhteiskuntiamme. Ihmetystä herättää Italiassa se, että voiko opettajalla todella olla opetusta myös iltapäivällä. Yhteistyöoppilaitoksessamme koulupäivät päättyvät 13.30. Silloin on lounasaika ja opiskelijat menevät koteihinsa syömään. Lauantai on opiskelijoilla koulupäivä. Opettajilla on viikossa kaksi vapaapäivää; sunnuntai ja joku toinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti