sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Gubbio 2013, 6. päivä

Lauantain ohjelmamme oli kiireinen. Aamulla menimme Art Schoolin kanssa yhteistyötä tekevään
yritykseen, jossa tehtiin kirjoja käsityönä yhdistäen usean käsityöosaajan taitoja. Paperi tehtiin puuvillasta ja kirjoja kirjoitettiin käsin, kansissa oli nahkataidetta tai puutaidetta tai kuvataiteilijan työtä. Kirjat olivat hienoja, yhden tilaaja oli Angela Merkel. Hinnoista emme keskustelleet.

Seuraava kohteemme oli jälleen yhteyshenkilömme Lauran oppilaitos. Siellä teimme yhteenvedon matkamme annista, todistus- ja sopimusasioista  ja jatkosuunnitelman. Etsimme OPH:n sivuilta matkailualan englanniksi käännetyn opetussuunnitelman ja suunnitelmamme on verrata opetussuunnitelmiemme sisältöjä. Italiassa eivät ole opintoviikot käytössä, joten opetussuunnitelmiemme, jaksolukujärjestyksen ja tutukinnonosien hahmottaminen ei ole heille ihan yksinkertaista. Aiomme kuitenkin jatkaa yhteydenpitoa liittyen opetussuunnitelmiimme ja edistää näin ECVETinmukaisen toiminnan mahdollistamista opiskelijavaihdossa. Koulun ovet lukitaan lauantaisin klo 13.00. Lukitsemisen suorittaa vahtimestari. Opettajien on poistuttava ennen ovien lukitsemista eivätkä he voi tulla esim. sunnuntaina tai iltaisin työpaikallensa. Rehtorillakaan ei ole koulun avainta.

Koululta lähdettyämme menimme Farm Houseen - "Villa Fassia". Tilan emäntä oli 82-vuotias
terhakka yrittäjä, joka kahden poikansa kanssa harjoittaa tilalla aamiasmajoitusta kesäaikaan, järjestää lapsille leirejä, joissa opetellaan arjen taitoja, esim. leivän leipomista, järjestää lounas- ja päivällistarjoilua sekä erilaisia juhli ja muita tilaisuuksia. Kesäaikaan heillä on useita kausityöntekijöitä.Iltapäivällä kävimme läheisessä ostoskeskuksessa ostamassa suklaata ja oliiviöljyä kotiin viemisiksi. Sitten olikin jo aika valmistautua illan balettiesitykseen teatterille. Teatterirakennus oli upean näköinen, tyypillinen 1700 -luvun teatteri. Balettiesitykset olivat monipuolisia ja hienoja. Esiintyjät tulivat eri puolilta Italiaa eri balettikouluista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti