tiistai 4. helmikuuta 2014

STAY IN - 1st transnational meeting in AUSTRIA (Graz) 16. - 17.1.2014

STAY IN -projekti pureutuu nimensä mukaisesti ammatillisen koulutuksen keskeyttämisen ehkäisyyn. Projekti on alkanut marraskuussa 2013 ja kestää lokakuun loppuun 2015.

Projekti perustuu kahden aiemmin toteutetun projektin koulutustuotteiden siirtämiseen ja sopeuttamiseen ammatilliseen peruskoulutukseen Suomessa. Nämä aiemmin toteutetut projektit ovat:
STAY IN -projektissa kehitetään näiden aiempien koulutustuotteiden pohjalta ammatillisen peruskoulutuksen opettajille soveltuva koulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on tarjota tukea, apua, työvälineitä, taitoja ja tietoja opettajan hyödynnettäväksi, jotta hän pystyisi omalla toiminnallaan paremmin vaikuttamaan ammatillisen koulutuksen keskeyttämisen ehkäisyyn. Kehiteltyä koulutuskokonaisuutta pilotoidaan vuosien 2014 - 2015 aikana toteutuksella, johon pyritään samaan mukaan ainakin 15 ammatillista ja  ATTO-opettajaa Satakunnan alueelta.

Ensimmäinen kokous järjestettiin projektia koordinoivassa maassa ja organisaatiossa eli emännöinnistä vastasi Jugend am Werk Steiermark GmbH, Itävalta. Kokoukseen osallistuivat projektipäällikkö Jonna Malmivuori ja oppipajaopettaja Kaisa Leivo-Jokimäki (Pori). Tämä lisäksi projektitiimiin WinNovassa kuuluvat oppipajaopettaja Mirjam Voutilainen (Rauma) sekä hankekoordinaattori Anne Vaahtio. Hanke sijoittuu Opiskelijapalveluihin.

Ensimmäisessä vaiheessa hankkeessa toteutetaan opettajakysely (ammatilliset ja ATTO-opettajat) sekä haastatteluja helmikuussa 2014. Toivomme myönteistä suhtautumista vastaamiseen, sillä sen avulla voit vaikuttaa kehitettävään koulutuskokonaisuuteen!


Kuvassa iloiset koordinaattorimme Itävallasta (Jugend am Werk eli JaW): Michaela Meier (vas.) ja Nadja Kügerl

Kokoustunnelmia!
Projektissa on mukana organisaatioita 8 eri Euroopan maasta. Mukana ovat Jugend am Werkin (Itävalta) ja WinNovan lisäksi:
Turkki - Egitim ve Genclik Calismalari
Bulgaria - Chamber of Commerde and Industry
Saksa - BBW Beckmann & Scheller GmbH & Co.KG
Italia - Pixel Associazione
Portugali - Sociedade Portuguesa de Inovacão
Alankomaat - MBO Raad

Kuvassa Jonna Malmivuori (WinNova), Rui Montero (Sociedade Portuguesa de Inovacao), Nadja Kügerl, Michaela Meier ja Walter Ferk (Jugend am Werk Steiermark)

Alla näkyvät kokoustarjoilut olivat Jugend am Werkin opiskelijoiden käsialaa ja kaunista katsottavaa. Jugend am Werkillä on 54 toimipistettä Itävallassa ja se toteuttaa monimuotoisia palveluja nuorille aikuisille, mm. youth coaching, integrative vocational training, work assistance for young people.


Iltamaisemia Grazista: Mur Insel ja taustalla Schlossberg. Mur Insel rakennettiin vuonna 2003, jolloin Graz oli Euroopan kulttuuripääkaupunki. Saari toimii samalla myös kävelysiltana Mur-joen yli. Schlossberg on seissyt paikallaan jo yli 100 vuotta ja antanut Grazin kaupungille sen nimen: Graz tulee sanasta Gracec ja tarkoittaa pientä linnaa. Schlossbergiltä oli mahtavat iltanäkymät yli koko kaupungin.
 
Itävaltalaisten tulppaaninippujen myötä iloista kevään odotusta kaikille lukijoille! Toivottavasti jaksatte vastata kyselyyn, jos sellainen sähköpostiin tupsahtaa. Kysely toteutetaan sähköisesti ajalla 10.2. - 28.2.2014 ja vain vastaamalla voi vaikuttaa kehitelteltävään koulutuskokonaisuuteen ja siihen, että se olisi mahdollisimman sopiva opettajillemme!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti