maanantai 5. toukokuuta 2014

ISO-CONSTRUCTION -projektin 2. kokous 29.-30.4.2014 Kerpen, Germany
 
Projektiryhmä ja Björnin koira Sarah!
 
 
 

 
Iso-construction-projektin 2. kokous pidettiin  läntisessä Saksassa Kerpenin pikkukaupungissa
noin puolen tunnin junamatkan päässä Kölnistä.

Kokouksessa esiteltiin maittaiset kenttätutkimukset, jossa kukin  partnerin esitteli sekä  rakennusalan työnantajille  että työntekijöille tehdyn kyselyn tulokset rakennusapumiehen osaamistarpeista. Näiden pohjalta rakennetaan rakennusapumiehen pätevöitymistä varten osaamismatriisit.  Tuloksissa maittain oli eroavaisuuksia, mutta pääsuuntaukset olivat samanlaisia.  Jatkossa tullaan pitämään partnerimaissa round- table tapaamisia, joissa opettajat ja yritykset pääsevät perehtymään tarkemmin sertifiointiprosessiin ja hankkeen tavoitteisiin. WinNovassa tapaamisia järjestää Juha-Pekka Savolainen.
Kokousohjelmassa käytiin läpi myös tiedottamista, levittämistä ja muuta hankkeen tavoitteita tukevia toimenpiteitä.  Syksyllä valmistaudutaan kehittämään sertifiointitestiä ja keväällä 2015 alkaa varsinainen pilot -vaihe, jossa WinNova on workpackage leader. Lisätietoja hankkeesta:  www.iso-construct.eu

Saksalainen kumppani on Berufsförderungswerk der Bauindustrie NRW e.V ja isäntänä toimi Björn Muller. Oppilaitoksella oli oma hotelli, jossa rakennusalan yritykset pitävät erilaisia tapahtumia ja messuesittelyitä asiakkailleen. ( Kölnhän on tunnettu teollisuuden messukeskus).
Kokouksen jälkeen ehdittiin tehdä kierros oppilaitoksen tiloissa ja tutustua oppimisympäristöihin mm. paljon tilavia harjoitushalleja. 


 
                      Kokouksessa Liisa Sarasoja, Juha- Pekka Savolainen ja Marta Palacio ( ES)
                                              

Kentällä olevia putkitusharjoituksia

                                                         Opiskelijoiden harjoitushalli
 


                                              Muuraus on keski -Euroopassa tärkeä osaamisalue

Kokouksen jälkeen tutustuimme Kölnin tuomiokirkkoon ja paikalliseen ruokakulttuuriin yhteisellä päivällisellä. Ruoka oli hyvää ja tukevaa! Paluulennot menivät kaikilla enemmän tai vähemmän pieleen ( mm. lento Helsinki- Tampere oli peruttu lentäjäpulan vuoksi!) ja kotona oltiin vaihtelevasti vappuyönä tai vappuaamuna. Projektikumppanien välinen yhteistyö toimii luontevasti eivätkä pienet vastoinkäymiset haittaa hyvää ilmapiiriä! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti