torstai 5. kesäkuuta 2014

Age-hankkeen kokous Kyproksella 5. - 6.6.2014Age-hankkeen kokouksessa Limassolissa Kyproksella 5.-6. Kesäkuuta WinNovaa edustivat työhyvinvointikoordinaattori Tiina Kallio ja osaamisen hallinnan koordinaattori Eija Häyrinen. Sää ei suosinut kokousta, vaan Suomessa taisi olla samaan aikaan lämpimämpää. No, säällä ei kuitenkaan ollut suurta merkitystä, koska istuimme koko kokouksen kaksi päivää hyvin ilmaistoiduissa kokoustiloissa kokouksen isäntänä toimineen Deloitten toimistossa.

Kokouksessa käytiin lävitse yli 50-vuotiaiden koulutusmahdollisuuksia hankkeessa mukana olevissa maissa. Kyproksen tilanne on mielenkiintoinen, koska Kypros on varsin suosittu eläkeläisten talvehtimispaikka ympäri Eurooppaa tuleville eläkeläisille. Niinpä Kyproksella onkin poikkeuksellisen paljon erilaista koulutustarjontaa juuri eläkeläisille. Nykypäivän eläkeläiset eivät tyydy pelkästään makailemaan auringossa, vaan he haluavat olla aktiivisia ja kehittää itseään myös eläkkeelle jäätyään.

Mielenkiintoista oli myös huomata, että vaikka elämme eri maissa ja puhumme eri kieliä maiden koulutustarjonta tälle plus viiskymmentävuotiaiden ryhmälle oli hyvin samanlaista: aikuiskoulutuskeskukset, kesäyliopistot ja ikäihmisten avoimet yliopistot olivat kaikissa maissa keskeisiä koulutuksentarjoajia.

WinNovan esityksessä osallistujia kiinnosti kovasti aikuiskoulutus ja aikuiskoulutuskeskukset sekä verkko-oppiminen. Näitä teemoja toivottiin syvennettävän hankkeen Suomen kokouksessa tammikuussa 2015.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti