keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Stay In – 2nd transnational meeting in Turkey (Izmir) 24.3. (+19°C) – 25.3. (+19°C) 2014


Stay In -hankkeen toiseen kokoukseen osallistuivat WinNovasta Kaisa Leivo-Jokimäki ja Mirjam Voutilainen. Isännöinnistä vastasi Egitim ve Genclik Calismalari, Turkki. Isäntänä toimi Emin Bakay.

Vaalimainostyyliä turkkilaisittain
Maan poliittisista levottomuuksista huolimatta matka Izmiriin sujui hyvin, emmekä havainneet mitään erityistä. Vaalimainoksina kaikkialla liehuvat liput näyttivät silmään hieman omituisilta, mutta olisiko tässä uusi idea Suomenkin vaalimainontaan!
Ensimmäisen kokouspäivän tehtävänä oli käydä läpi opettajakyselyn tuloksia. Olimme tyytyväisiä omaan kyselyymme, johon saimme vastauksia 75. Kiitos kaikille vastanneille!
Esittelimme ensimmäisinä oman kyselymme tuloksia ja muiden edustajien mielenkiinto ja aktiiviset kysymykset aikaansaivat hyvän vuorovaikutuksen.
Kokouksen edetessä havaitsimme myös, miten suuria eroja oli eri sidosryhmien edustajien koulutusjärjestelmien välillä. Esimerkiksi Saksan hyvin yksityiskohtainen ja monitasoinen koulutusjärjestelmä poikkesi suuresti Hollannin voimakkaasti työpainotteisesta systeemistä. Omaamme voisi ehkä kutsua synteesiksi näistä kahdesta. Suomalaisina edustajina puheenvuorojamme kuunneltiin keskittyneesti, koska suomalaisen koulutuksen tasoa pidetään erittäin korkeana. Vertailtaessa oman kyselymme vastauksia muiden maiden vastaaviin voi toki huomata, miten hyvin asiat Suomessa ovat monessa suhteessa.
Toinen kokouspäivä, lähes tukahduttavan kuumassa kokoustilassa, oli aikataulultaan kireä ja intensiivinen. Kävimme läpi Cessit- ja School Inclusion -hankkeiden tuotoksia mahdollisuutena siirtää niitä Stay In -hankkeeseen. Tässä vaiheessa huomasimme, että vain harvoja näiden hankkeiden tuotoksista voi soveltaa omaan oppilaitokseemme. Suomalaisen opettajakoulutuksen taso on niin korkea, että pitää tarkasti harkita Stay In -hankkeessa toteutettavan koulutuksen hyöty opettajille.
 
Aamupäivän hektisen puurtamisen palkitsi Emin Bakayn järjestämä retki yhteen antiikin ajan maineikkaimmista kaupungeista, Efesoon sekä Neitsyt Marian talolle. Perimätiedon mukaan Neitsyt Maria olisi asunut talossa kuolemaansa asti. Talo sijaitsi Satakielen vuorella ihanan puutarhan keskellä. Monet uskovat paikan suihkukaivoista juoksevien vesien parantavaan vaikutukseen. Puutarhassa olevan muurin koloihin vierailijat kiinnittivät omia rukouspyyntöjään.
Neitsyt Marian talolla
Efeson marmorikaupunkiin, astelimme pitkin Arkadian katua. Tämä katu oli myöhäishellenistisellä kaudella ollut gallerioiden ja kauppojen reunustama. Voi helposti kuvitella kaupungin loiston aikoinaan. Kierroksella kaupungin läpi voimme vain hämmästyneinä ihailla Agoraa, joka oli yksi kaupungin tärkeistä keskuksista, suurta teatteria, jonne mahtui 25 000 henkilöä, Celciuksen kirjastoa, joka oli maaherra Celcius Plomeanuksen monumentaalinen hauta.
Arkipäivästä kertoivat rinteen talot, jotka tosin kuuluivat kermakuntaan; lattiat oli koristeltu mosaiikein ja seinät freskoin. Ohitimme Skolastiikan kylpylät ja yliset käymälät. Trajanuksen suihkukaivo oli varmasti aikoinaan ollut upea näky. Suosittelen lämpimästi Efesoa makakohteeksi kaikille!
Päät täynnä hoidettavia ja pohdittavia asioita tämä iloinen Stay In -ryhmä lähti kotiin jatkamaan hommia.
 
Stay In -tiimi Efesossa
 
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti