torstai 6. marraskuuta 2014

Qplm -kokous Cork Irland 6-7.11.2014


 
 
Hankkeen koordinaattorit ja ohjelman koodaaja.


Hankkeen 3. kokous pidettiin Irlannissa Corkissa 6-7.11.2014. Kokouksen pääsisältö keskittyi
hankkeessa kehitettävän laadunhallinnan työkalun ( software) 1. versioon tutustumiseen ja testaamiseen.
 Tähän mennessä hanketoimijat ovat yhdessä määritelleet työkalussa tarvittavat avainmenestystelijät
( KSF, key succes factors) sekä lukuisan määrän näitä mittaavia indokaattoreita.
Määrittelyjen pohjalta ja ohjelman avulla saadaan esiin tarkasteltavaa  koulutustuotetta  kuvaava laadullinen arvio. Indikaattoreille voidaan antaa kullekin oma painoarvo ja/tai jättää tarpeettomat indikaattorit kokonaan pois arvioinnista käyttäjän niin halutessa.

Kokouksessa oli mukana ohjelman laatija, jolle saatettiin suoraan esittää alustavia parannusehdotuksia.
Seuraava workpackage hankkeessa on testaus ja pilotointivaihe keväällä 2015, jossa WinNova toimii koordinaattorina ja vastuullisena kumppanina. Kukin partnerimaa testauttaa ohjelmatyökalua omassa yhteistyöverkostossaan,  palautteet kootaan ja raportoidaan. Suomalaiseen pilottiverkostoon ovat jo lupautuneet Sedu, Sataedu, Takk, Kankaanpään opisto ja Turun ammatti-instituutti, lisäksi tulevta mukaan Ely-keskuksen ja Akol:in edustus.   Hankkeessa työstetään myös käsikirja, joka,  kuten itse ohjelmakin käännetään suomeksi.

 Tässä vaiheessa tuotoksesta tuntuisi tulevan, tavoitteen mukaan,  käyttäjäystävällinen ja monenlaisten koulutustuotteiden laadunhallintaan soveltuva.
Hanke päättyy syksyllä 2015.  Viimeinen kokous pidetään Itävallan Grazissa syyskuussa kansainvälisen laadunhallinnan konferenssin yhteydessä.

Kokoukseen osallistuivat Liisa Sarasoja ja Anne Vaahtio.
Ohjelmaan sisältyi osallistuminen irlantilaisten ilmeisessä suosiossa olevaan Greyhound race -tapahtumaan ja kierros alueen historiallisille paikoille sekä harvinaiseen luonnonsatamaan. Taloustilanteesta voisi todeta, että taantuma on taittunut Irlannissa ja uusi nousu oli jo vauhdissa.
 Lisää projektista löydät sivuilta www.q-plm.eu
Kinsale luonnonsatama
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti