maanantai 24. marraskuuta 2014

Stay In - 3rd transnational meeting 13.-14.11. Schwerin, Saksa

Stay In -hankkeessa pyritään kasvattamaan ammatillisten opettajien tietoja ja taitoja liittyen keskeyttämisen ehkäisyyn ja läpäisyn tehostamiseen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi hankkeessa kehitetään opettajille suunnattu koulutuskokonaisuus, jota pilotoidaan 6 eri Euroopan maassa (Itävalta, Saksa, Bulgaria, Suomi, Alankomaat, Turkki). Hankkeessa on mukana kaiken kaikkiaan 8 Euroopan maata, joista kaksi (Portugali ja Italia) toimivat asiantuntijakumppaneina (aiemmin toteutettujen hankkeiden, joista Stay In -hankkeessa etsitään ns. parhaita käytäntöjä,  asiantuntijoita).

Marraskuun puolivälissä Stay In -hankkeen  väki kokoontui 3. kerran Saksan Schwerinissä. WinNovasta kokoukseen osallistui Jonna Malmivuori. Kokousta emännöi Suse Topp, BBW in der DAA -partneriorganisaatiosta. Schwerinin toimipaikassa järjetetään lähinnä sosiaali- ja terveysalan koulutusta liittyen esim. vanhustenhoitoon, fysioterapiaan, hierontaan ja sairaanhoitoon.

Kokouksen alkutunnelmia

Kokous alkoi toiminnallisesti osallistujien odotusten esiin saattamisella. Odotuksia oli paljon, ja ne liittyivät kokouksen sisältöihin, hankkeen jatkotoimenpiteisiin sekä yhteistyöhön partneriorganisaatioiden välillä.

Kaksipäiväisen kokouksen päätavoitteet liittyivät Stay In -hankkeessa kehiteltävän koulutuskokonaisuuden määrittelyyn ja koulutuksen pilotointiin 6 eri Euroopan massa. Suomi eli WinNova on vastuussa hankkeen workpackage7-osiosta, joka on nimeltään pilot testing. Suomessa koulutuspilotti on jo startannut (5.11.2014) opetusmenetelmät ja luovuus opetuksessa -moduulilla. Pilottikoulutukseen osallistuu 15 nuorten koulutuksen ammatillista ja ATTO-opettajaa WinNovasta ja se kestää huhtikuuhun 2015. Kaikista pilottikoulutuksista kerätään tarkka palaute, jonka pohjalta Stay In -koulutuskokonaisuudesta kehitetään loppullinen tuote. Kokouksessa pyrittiin määrittelemään tarkat aikataulut koulutusten pilotoinneille ja kehitettiin 3 erilaista palautelomaketta, joita tarvitaan tarkan palautteen keräämiseksi.


Kokouksen aikana jaoimme myös hyviä vinkkejä ja saimme neuvoja mm. hankkeen tuloksista tiedottamiseen, lopputuotteen (koulutuskokonaisuus) levittämiseen, laadun ja tekijänoikeuksien varmistamiseen sekä hankkeen raportointiin. Kaiken kaikkiaan kokous oli työntäyteinen ja deadlinejä syntyi paljon!

Lopuksi ehdimme myös hieman katsastaa Schwerinin kaupunkikuvaa päivänvalossa. Perjantaina klo 15.30 osallistuimme oppaan johdattelemana tuuliselle kävelykierrokselle, jossa näimme Schwerinin järvimaisemia, upean linnan sekä vanhan kaupungin sokkeloita. Kierroksen jälkeen olikin aika heittää hyvästit ja lähteä kotimatkalle sekä odottelemaan Alankomaissa järjestettävää neljättä eli viimeistä kokousta ja sen yhteydessä pidettävää loppuseminaaria. Hankeen viimeinen kokous järjestetään syyskuun 2015 lopussa.


Schwerinin upea linna, joka toimii myös Mecklenburg-Vorpommernin maakunnan parlamentin istuntopaikkana. 
Lisätiedot hankkeesta: http://www.stayin-project.eu/fl/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti