maanantai 27. huhtikuuta 2015


Aging is future 
Projektiryhmämme vieraili Madridissa Geriatrian ja gerontologian säätiössä. Presidentti Gonzalo Ruiz Sanchez toivotti tervetulleeksi säätiöön, jonka tavoitteena on parantaa ikäihmisten asemaa niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Espanjalaisen yhteiskunnan suurimmaksi ongelmaksi hän nimesi ikäihmisten yksinäisyyden ja syrjäytymisen.  

Säätiössä työskentelee vapaaehtoisina usean eri alan asintuntijoita, jotka antavat ikääntyvien käyttöön niin tietonsa, taitonsa kuin aikaansa. Kuulimme viiden vapaaehtoisen esittelyn ja heidän kokemustensa mukaan aktiivinen ikääntyminen ja monenlainen osallistuminen on paras tapa pysyä terveenä ja torjua yksinäisyyttä.  

Vapaaehtoistoiminta on laajaa sisältäen luentoja, workshoppeja, muistiharjoittelua, sosiaalisia tapahtumia, yhteisiä lounaita, turistivierailuja ja julkaisuja kuten 60+. Luennot käsittelevät mm. lakiasioita, perhettä, ravintoa, terveyttä, taloutta ja yhteiskuntaa. Myös englannin kieltä ja tietotekniikkaa on mahdollista opiskella. Mottona on: Jaettu on aina parempi.

 Vierailumme päätteeksi on helppo todeta, että vanhuus on uusi aktiivinen nuoruus!
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti