perjantai 24. huhtikuuta 2015

Fwd: Työssäoppimispaikkaan ja kollegoihin tutustumistaLähetetty iPadista

Välitetty viesti:

Lähettäjä: <Katja.Saarinen@winnova.fi>
Päiväys: 23. huhtikuuta 2015 23.58.44 UTC+2
Vastaanottaja: <liisa.sarasoja.julkaisu@blogger.com>
Aihe: Työssäoppimispaikkaan ja kollegoihin tutustumista

Tyttöjen tuleva työssäoppimaspaikka on Lozanahof-niminen vanhainkoti, jossa on yli 200 paikkaa vanhuksille. Pääsimme tapaamaan tyttöjen ohjauksesta vastaavat henkilöt ja saatoin käydä läpi tyttöjen koulutusta tähän mennessä, tavoitteita ja arviointia. Näimme toisen osaston ja yksi belgialaisista opettajista kierrätti meitä vanhainkodin tiloissa. Vanhainkodissa on paljon opiskelijoita paikallisesta yhteistyökoulustamme ja opiskelijoita esiteltiin myös juuri kyseisessä paikassa aloittaneille harjoittelijoille. Olisi sitten mukava päästä yhdessä vaikkapa ruokatauolle. Meidän opiskelijat kertoivat kierroksen jälkeen odottavan positiivisin mielin työn aloitusta. On ollut hienoa, että tytöt ovat tutustuneet useaan paikallisen koulun hoitotyön opettajaan näiden päivien aikana.

Kuluneiden päivien aikana on tullut hyvin selväksi työn olevan melko vaativaa jaksamisen kannalta; henkilökuntaa suhteessa vanhuksiin on selkeästi vähemmän kuin meillä ja tauot ovat erittäin lyhyitä. Kun ajatellaan koulutyötä, ovat opiskelijoiden koulupäivät pidempiä kuin meillä. Koululla ei myöskään ruokailla kuten meillä; opiskelijat tuovat kotoa omat eväänsä ja mikäli lapsi/nuori on köyhästä perheestä saattaa usein olla ettei päivän aikana syödä ollenkaan. Loppupäivästä onkin sitten 'pää pyörryksissä'.  Myös opettajat tekevät hyvin pitkää työpäivää ja moni tapaamistamme opettajista tekee myös lisätöitä esim hoitajana tai bussikuskina tms. Meilläkin päivät ovat venyneet melko pitkiksi, tämänpäiväinen ohjelma kesti 14 tuntia, mutta antoisia olivat jokainen tunti!

Opettajien työyhteisö tuntuu olevan tiivis ja myös puolisot saattavat osallistua koulun toimintaan avustavassa roolissa; tehdään asioita, joissa tarvitaan lisäapua. On ollut hienoa huomata, miten moni on osallistunut meidänkin vierailun järjestämiseen. On tavattu rehtori, vararehtori, kv-toiminnasta vastaavia henkilöitä ja useita eri opettajia, jotka kukin ovat tavalla tai toisella osallistuneet meidän vierailumme toteuttamiseen. Meidät on otettu vastaan todella lämpimästi ja vieraanvaraisesti, olemme saaneet kutsuja opettajien koteihin ja olemme tavanneet heidän perheitään.

Tänään vietimme illan kokkiopiskelijoiden järjestämällä illallisella koulun ravintolassa. Koululla on oma ravintola, jossa opiskelijat toimivat tarjoilijoina ja kokkeina. Ruoka oli todella taidolla valmistettua heidän opettajansa johdolla. Huomiseen! :)

Katja
Lähetetty iPadista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti