tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kouluvierailu 'De piente piste-koulussa'

Tänään vierailin opiskelijoideni ja paikallisten opettajien kanssa pienten lasten koulussa. Nuorimmat koululaiset olivat 2,5 -vuotiaita ja vanhimmat esikouluikäisiä. Toiminta perustuu Frenetin pedagogiikkaan; lapset nähdään aktiivisina toimijoina ja toiminta on lapsen todellisuudesta ja kiinnostuksen kohteista lähtevää. Lasten esilletuomista kiinnistuksen kohteista lähdetään selvittämään kyseistä aihetta laajemmin ja syvemmin esim. Retkien ja museokäyntien avulla. Koulussa esiinnytään, lauletaan ja tanssitaan paljon.Opettajien, joita on yksi 26:tta opiskelijaa kohden, tehtävä on toimija ohjaajana. Opettajilla oli yliopistokoulutus.

Lapset ohjataan hyvin itsenäisiksi ja nuoresta iästään huolimatta he huolehtivat päivittäisistä toimista kuten välipalojen jaosta ryhmäläisille, valojen sytyttämisestä ja hiljaisuuden säilymisestä ryhmässä. Lasten odotetaan myös itse ratkaisevan syntyneitä ristiriitojaan.

Vaikka oltiin keskellä kaupunkia, oli luonnon yhdistäminen arkeen tärkeää. Koululla oli mm. Omia mehiläiskennoja, joiden hunajaa sitten kerättiin yhteiseen käyttöön. Ulkoilualue oli suurehko kokonaisuudessaan.


Koulupäivät kestävät 8.00-15.30 eikä sen aikana yleensä nukuta. Koulumaksu on hyvin alhainen vain 80e-/kk tasoa; ajatuksena on että varallisuudesta huolimatta kaikki voivat saada kyseisenlaista opetusta.

Terveisin Katja

Lähetetty iPadista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti