perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päiväkotivierailu ja ranskalaiseen iltapäivään osallistuminen vanhainkodilla

Päivämme alkoi aamuvarhaisella, kun lähdimme kahden belgialaisen opettajan johdolla tutustumaan Brabo-nimiseen paikalliseen päiväkotiin. Päiväkodissa lastenhoitotyötä tekevien koulutus oli samanlainen kuin yhteistyöoppilaitoksemme tarjoama lastenhoidon koulutus.

Koko päiväkodissa oli 120 lasta. Lastenhoitajia oli 2-3/16 vauvaa. Äitiysloma täällä kestää enimmillään 3 kk. Nuorimmat päiväkotilaiset vauvojen ryhmässä ovat 1 kk ikäisiä. Alle 1-vuotiaat ovat omassa ryhmässään ja 1-2-vuotiaista muodostuu leikki-ikäisten ryhmä. Pienimmät noudattavat omaa rytmiään eli saavat mahdollisuuden nukkua ja syödä tuttipullosta tarpeen tullen. Yli 1-vuotiaat opetetaan päiväkodin säännölliseen ateria-ja nukkumisrytmiin. Tämän kokivat tärkeänä 2,5-vuotiaana alkavan kouluvalmiuden vuoksi.

Iltapäivällä pääsin opiskelijoideni kanssa seuraamaan viimeisen vuoden hoitotyön opiskelijoiden lopputyön tulosta; opiskelijat järjestivät T'Zand vanhainkodissa ranskalaisen iltapäivän. Tämä oli koko viimeisen vuoden lopputyön huipentuma, jota ennen oli tehty kirjallinen osuus työstä. Aamupäivällä oli ollut yksilöosuus, jossa opiskelijat tekivät manikyyrejä, pelasivat muistipelejä, leipoivat asukkaiden kanssa croissantteja ym. Iltapäivällä oli lopputyön ryhmäosuus, joka koostui yksilö-ja yhteislauluista, ohjatusta istuen tapahtuvasta tanssista ja tanssiesityksistä. Musiikki oli vanhusten nuoruuden ajalta. Väliajalla vanhuksille tarjoiltiin croissantteja, joita he olivat aamupäivällä vanhusten kanssa leiponeet. Opiskelijat olivat rohkeita esiintyjiä ja saivat yleisönsä mukaan hienoon tunnelmaan. Sain paljon hyviä ideoita, joita voin omassa opetuksessani toteuttaa.
Antoisa päivä tämäkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti