keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Vierailu paikallisessa Stuivenbergin sairaalassa

Tänään vierailin opiskelijoideni kanssa kolmestaan paikallisessa 'kaupunginsairaalassa'. Meille oli sovittu tapaaminen ensihoidosta ja kriittisesti sairaiden hoidosta vastaavan alueen johtajan Ivo Qualensin kanssa. Sairaala on keskittynyt kuuteen eri erikoisalaan ja tässä sairaalassa hoitoa saavat mm. Ortopediset, traumatologiset, ensihoitoa tarvitsevat, sisätautipotilaat ja psykiatrisen puolen aikuispotilaat.
Sairaala vaikutti meidän näkökulmasta jonkinlaiselta kombinaatiolta meidän kaupunginsairaalan akuuttipuolesta ja keskussairaalasta sekä osittain yliopistosairaalastakin. Sairaalasta löytyi myös palovammapotilaiden hoitoyksikkö. Pääsimme näkemään palovammapotilaiden ensihoitohuoneen, eristyshuoneen jossa potilas saattaa viettää vuodenkin tarpeen mukaan, palovammapotilaille tarkoitetun oman leikkaussalin sekä heille tarkoitetun fysioterapiatilan jumppa-altaineen.
Hoidon osastoilla on potilaspaikkoja 25-30 ja henkilökuntamitoitus aamuvuorossa 6 hoitajaa, iltavuorossa 3 hoitajaa ja yöllä 2. Lisäksi osastoilla on 1 yhteinen hoitaja yöaikaan, joka tarvittaessa voi tulla apuun.

Sairaalakäyntiterveisin Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti