maanantai 15. kesäkuuta 2015

Iso Construction - hankkeen kokous Ljubljanassa 10-12.6 2015
Iso Construction - hankkeen  4. kokous järjestettiin slovenialaisen partnerimme tiloissa GzS -Gospodarska Zbornica Slovenije:n.


Kokouksen pääaihe olli käydä läpi pilotti- ja testausvaiheen kokemukset ja tulokset. Hankkeessa siis kehitettiin rakennusapumiehen osaamisen näyttämiseksi ja vahvistamiseksi tarkoitettu sertifikaatti
"Pätevöitynyt ja sertifioitu rakennusalan työntekijä ISO 17024".


WinNovan vastuulla oli koko kevään 2015 kestäneen pilotti- ja testausvaiheen tulosten kokoaminen ja raportoiminen. Partnerimaittain järjestettiin pilottikokeiluna tutkinnon suoritustilaisuudet, jotka koostuivat teoria-, suullisesta- ja käytännön kokeesta. Juha-pekka Savolaisen organisoimana tilaisuus järjestettiin Raumalla 8.6., johon osallistui 11 kokeen suorittajaa. Hyväksytysti testin läpäisseet saavat sertifikaatin. Täydentävä pilotti on aikomuksena järjestää vielä elokuussa kohderyhmänä nuoret kolmannen vuoden opiskelijat.


Yhteensä pilottivaiheeseen osallistui 82 henkilöä ja palautteiden perusteella muokattiin kysymyksiä ymmärrettävämpään suuntaan ja paremmin käytännön olosuhteita vastaaviksi. Haasteena oli löytää samanlainen koe, joka kuvastaisi kussakin maassa rakennusapumiehen työnkuvaa ja olisi siis koulutusjärjestelmässä EQF-tasoa 2.  Tässä kuitenkin tunnuttiin onnistuvan.
Tuotokset löytyvät hankkeen sivustolta: Iso construction.


Toisena kokouspäivänä keskustelimme uuden kontaktin kanssa (tapaamisen oli järjestänyt Valentina Kuzma Ljubljanan kauppakamarista) mahdollisesta yhteistyöstä  slovenialaiseen ammatilliseen oppilaitoksen edustajan Igor Kastelicin kanssa. 50 km :n päässä Celjessa on oppilaitos, jolla olisi kiinnostusta yhteistyöhön  suomalaisten kanssa puurakentamisen kehittämiseen liittyen. Tähän suunniteltiin palattavan.Keskittymistä presentationiin kokouksessa.

Illallisella tunnelma oli jo helpottunut. Kuvassa espanjalainen partneri FFE:stä: Marta Palacio.
Paikka Ljubljana Castle.

Hanke päättyy 20.9.2015
Lisätietoja:  Juha-Pekka Savolainen ja Liisa Sarasoja 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti