perjantai 30. lokakuuta 2015

High Tide -hanke käynnistyi

High Tide Lontoo 7.9.2015-11.9.2015

High Tide on kaksivuotinen Erasmus+ -projekti, jonka tarkoituksena on kehittää merenkulun koulutusta Euroopassa. Tavoitteena on vertaisoppimisen ja ICT:n käyttäminen parhaiden oppimiskäytäntöjen jakamisessa.  Lontoon kokouksen tarkoitus oli esitellä projektin idea ja työkalu High Tide Application, sekä sääntöjen läpikäyminen. Partnerimaista edustettuina olivat Suomi, Britannia, Espanja ja Turkki. Myös Italia on partnerimaa, josta osallistuu kaksi merikoulua, mutta tällä kertaa sieltä ei ollut edustajia paikalla. WinNovan merenkulkua edustivat Marita Kärki ja Kai Raikunen.

Projektin aikana järjestetään lyhytkestoisia (5 täyttä päivää) liikkuvuuksia partnerimaihin. Kussakin liikkuvuudessa tulee jokaisesta vierailevasta koulusta olla 6 opiskelijaa ja 2 opettajaa. Tämä tarkoittaa, että merenkulusta lähtee ulkomaanjaksoille yhteensä 30 opiskelijaa kahden vuoden aikana. Meidän koulumme on sitoutunut majoittamaan Raumalle saapuvat opiskelijat asuntolaan.

Me merenkulun opettajat majoituimme Lontoossa Canary Wharfin alueelle Itä-Lontooseen Lord Amory -laivalle. Tämä tulee olemaan myös kaikkien Lontooseen matkustavien opiskelijoiden majoittumispaikka. Tutustumiskohteita kokousmatkamme aikana olivat London Nautical Schoolin lisäksi IMO:n (International Maritime Organisation) Lontoon tilat, Siemens Chrystal sekä Greenwichin observatorio, jonka jälkeen oli mahdollista käydä Cutty Sark-laivalla. Kävimme myös Clipper-ajelulla Thamesilla ja saimmepa ajella merikoulun veneilläkin muutaman kerran.

Osallistuimme kutsuvieraina London International Shipping Week -juhlallisuuksiin Trinity Housella ja RFA Arguksella, ja myönnettäköön, että merenkulkualan toimijat osaavat sekä juhlia että edustaa uskottavasti. Kaiken kaikkiaan projektin isännät Mr Yuksel ja Mr Bullar London Nautical Schoolista olivat huolellisesti suunnitelleet Lontoon vierailun ohjelman, joten aikataulumme oli tiukka mutta monipuolinen ja kiinnostava. Jo ensimmäinen kontakti partnerimaihin laajensi käsitystämme merenkulun koulutuksesta muualla, ja jatkossa opimme varmasti paljon lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti