perjantai 30. lokakuuta 2015

Q-PLM loppusuoralla

pQ-PLM -hanke loppusuoralla

Kaksi vuotta sitten käynnistynyt Q-PLM -hanke lähti kehittämään täysin uutta Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan välinettä: teollisesta tuotannosta tuttua tuotteen elinkaaren hallinnan välinettä. Kehittämistyö lähti liikkeelle täysin tyhjältä pöydältä, vastaavaa välinettä ei ollut olemassa ja koko ajatus koulutustuotteiden
 ( koulutuksen, opetuksen, kurssien ym. ) arvioinnista elikaarinäkökulmasta oli uutta kaikille verkostossa mukana oleville. 

Hankkeessa oli neljä keskeistä haastetta: elikaariajattelun tuominen ammatiliseen koulutukseen ( PLM), keskeisten menestystekijöiden määrittely (10  Key Success Factors), indikaattorien löytäminen ( 50 Indicators)   ja ohjelmiston kehittäminen. 

Kaksi vuotta hankkeen käynnistymisestä hanke on saavuttanut tavoitteensa ja QPLM-ohjelmisto on valmis käyttöönotettavaksi. Ohjelman tueksi on laadittu käyttäjän opas ja laajemmin PLM-ajatteluun perehdyttävä käsikirja. Kaikki tuotokset on saatavilla suomennettuina. WinNova vastasi hankkeessa pilot- ja testing-vaiheen ohjauksesta ja raportin kokoamisesta. Hankkeen testauksessa oli mukana seitsemän suomalaista sidosryhmäpartneria. Ohjelma on saatavilla cd-rom -muodossa ja kuluvan syksyn aikana käyttöönotettavissa ja sovellettavissa tavoitteen mukaisiin tarkoituksiin.

Hankkeen päätöskokous pidettiin Itävallan Grazissa syyskuun puolivälissä.  Kokouksen yhteydessä järjestetiin myös Ammatillisen koulutuksen laadunhallintaan keskittynyt konferenssi. Suomesta konferenssiin osallistuivat Anne Vaahtio, Liisa Sarasoja ja Juha-Pekka Savolainen WinNovasta sekä Kirsi Lounela ja Marita Syrjälä Sedusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti