keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Hoivakotivierailulla Waalressa kuninkaan päivänä


Päivämme alkoi vierailulla hoivakoti Hoevenakkersiin. Meitä vastassa hoivakodilla oli esimies Michi Koot.

Hoivakodissa asui eritasoisesti dementoituneita. Hoitotyön perusajatuksena oli, että yhteistyössä asiakkaan, perheen ja hoitotyöntekijöiden kanssa pyritään asiakkaan maksimaaliseen hyvinvointiin.Aggressiivinen dementikko saatettiin ottaa hoitajien kahvihuoneeseen ja asettaa siellä olevaan rentoutustuoliin, jonka keskipainoiset haulisiivekkeet asetettiin asiakkaan päälle. Agressiivinen dementikko  voidaan myös siirtää isoon kodinomaiseen tilaan rauhoittumaan, jossa on erikoislääkärin suosittelemia rauhoittumiskeinoja kuten lastenvaunujen heilutus ja mahdollisuus istahtaa isoon mukavaa tuoliin ja polttaa sikaria.

Naamioimalla ovia hyllyköiksi pyrittiin vähentämään tarvetta poistua suljetusta ovesta. Asiakkaan oman huoneen ovi saattoi olla yksilöllinen, aiempaa kotiovea vastaava. Vastaavuus oli saavutettu päällystämällä ovi väriltään ja kuvioltaan kotiovea vastaavalla muovilla. Oman oven vieressä saattoi myös olla värillinen kuva itsestä.  Erilaisia musiikkisoittimia (esim. kitara, tampuriini yms.) löytyi seiniltä ja niitä saattoi käyttää milloin tahansa.Asiakkaiden itse maalaamia keraamisia perhosia löytyi osaston seiniltä.


Tämä hoivakoti oli halukas vastaanottamaan suomalaisia opiskelijoita muutamien viikkojen  työssäoppimisjaksolle.

Tänään Hollannissa juhlitaan kuninkaan päivää. Eindhovenin 200 000 asukasta saavat seurakseen 250 000 vierailijaa. Hollannin kuningasperhettä kutsutaan nimellä House of Oranje. Oranssi väri onkin Hollannin kansallisväri. Kuninkaan päivänä ihmiset pukeutuvat oransseihin asuihin/asusteisiin. Kaupungeissa ympäri maata on musiikki-ja tanssitapahtumia ja kuninkaallinen perhe vierailee useissa kaupungeissa.

2 kommenttia:

  1. Joko Katja varasit meille muutaman työssäoppimisjakson!��Tosi kiva kun pidät tätä blogia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Susanna! Tosiaan yhdessä Anu Sköld-Nurmen kanssa tätä pidämme.
    Kontaktitietoja työssäoppimispaikkavarausten ja muidenkin järjestelyjen suhteen olemme keränneet jokaisesta tutustumispaikasta. Uskoisin, että jos kiinnostusta meidän päästä opiskelijoilta löytyy niin paikat järjestyy! :)

    VastaaPoista