torstai 14. huhtikuuta 2016

Kauneusalan opiskelijat Havirovissa

Matkasuunnitelmat alkoivat kosmetologiopiskelijoiden kanssa hyvissä ajoin jo tammikuussa. Suunnitelmissa opiskelijoilla on suorittaa kansainvälistä työssäoppimista itäisessä Tsekissä, Havirovin kaupungissa. Matkaan lähdimme yhden opettajan sekä kahden opiskelijan voimin siten, että opettaja auttaa jakson alkuun ensimmäisen viikon aikana opiskelijoiden jäädessä kohteeseen reiluksi kuukaudeksi.


Matka kohti määränpäätämme alkoi klo:5.20 Porin rautatieasemalta. Junailu kohti lentokenttää sujui mukavasti, samoin lennot Riikaan ja sieltä Prahaan. Prahasta Haviroviin oli vielä neljän tunnin matka, ja saimmekin matkata vielä bussilla, metrolla ja junalla ennen perille pääsyä kahdeksan aikaan illalla. Viimeisessä junassa oli vapaana enää bisnesluokan lippuja, mutta täytyy sanoa, että onneksi, sillä puitteet olivat neljän hengen "loossissa" loistavat ja lipun hinta oli silti erittäin edullinen. 
Pitkän matkapäivän jälkeisenä päivänä pääsimme sopimaan jakson tarkemmista yksityiskohdista yhteistyöoppilaitokseemme Stredni skolaan. Meidät otettiin vastaan kaikin tavoin erinomaisen hyvin, ja pääsimme tutustumaan koulun lisäksi myös salonkiin, opiskelijoiden tulevaan tyyössäoppimispaikkaan. Kevät näkyy Tsekissä jo kivasti kukkina puissa ja tunnelma on innokkaan odottava! Viikonlopuksikin meille on järjestetty paljon mukavaa ohjelmaa, tulossa on mm.retki vanhaan linnaan.
Kuvassa keskellä Jana Petroncova sekä opiskelijat Kirsikka ja Carla

Ja tässä opiskelijoiden keskellä ensimmäisen viikon "saattaja", opettaja Satu Laiho

Oppilaitoksen teorialuokan havainnemateriaalia
Kasvohierontakaavoja
Salongin parturi-kampaamon puoli
Havirovin yksi ehkä parhaista maisemista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti