perjantai 27. toukokuuta 2016

Bonus+ / Vierailukohteena Voksenåsen Kultur og Konferansehotell (Oslo, Norja)


Mikä ihmeen Voksenåsen?

Voksenåsenin kulttuuri- ja konferenssihotelli (http://www.voksenaasen.com) sijaitsee Holmenkollenin  yläosassa Voksenkollenilla Oslossa. Paikan omistaa Ruotsin kulttuuriministeriö ja se on Norjan kansallinen lahja Ruotsille, kiitokseksi avusta toisen maailmansodan aikana ja maata jälleenrakennettaessa sodan jälkeisinä vuosina. 
Vuonna 1955 Norjan pääministeri Einar Gerhardsen luovutti valtion puolesta Ruotsin pääministeri Tage Erlanderille 30 aarin alueen Voksenkollenilta, joka sijaitsee  501 metrin korkeudella merenpinnasta. Voksenkollenilta on näkymät yli koko Oslon kaupungin ja Oslon vuonolle.
Voksenåsenin rakentamiseksi toteutetun arkiitehtikilpailun voittivat arkkitehdit Hans-Kjell Larsen ja Terje Thorstensen. Voksenåsenin toiminta perustuu kulttuuri- ja konferenssitoimintaan. Hotellissa on suuri kokoelma taidetta, joka koostuu maalauksista, lasitaiteesta ja veistoksista. (Lähde: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Voksenåsen_Kultur-_og_konferansehotell)

Hotellin ravintolassa Nils Holgerssonissa on mahdollista järjestää tarjoilu 125 hengelle, mutta tarvittaessa voidaan myös muita tiloja ottaa käyttöön, jolloin kapasiteetti nousee 225 henkeen. Ravintola palvelee pääasiallisesti hotelli ja konferenssivieraita, mutta myös muun tyyppisiä tilaisuuksia on mahdollista järjestää heidän tiloissaan. Tästä esimerkkinä hääjuhla, joka oli toteutettu saapumistani edeltävänä viikonloppuna.
Hotellissa on 84 huonetta ja 1 suite. Lisäksi hotellissa 11 kokoustilaa ja 11 ryhmätyötilaa. Majoituskapasiteettia hotellissa 180 hengelle. Yrityksen liiketoiminnassa ympäristöarvot ovat tärkeässä roolissa ja heidän tavoitteenaan onkin olla tulevaisuudessa yksi ympäristövastuullisimmista hotelleista markkinoilla.
Hotellin yhteydessä toimiva kulttuurikeskus työskentelee tuodakseen ihmisiä yhteen ja heidän tavoitteenaan on myös luoda ymmärrystä ruotsalaisten ja norjalaisten välillä sekä edistää yhteistyötä monikulttuurisessa ympäristössä.

Kuva 1: Sisääntuloaula ja ravintolasali sekä baari.

Kuva 2: Oleskelutila, terassi ja maisema hotellihuoneesta.

Kuva 3: Konferenssitilojen aulakahvila ja valoisa käytävä kokoustiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti