sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vaihtojakson loppu häämöttää

Viimeinen viikonloppu on ollut vapaampaa, toki tekemistä ja nähtävää riittää, sillä juuri tänä viikonloppuna alkaa juhlaviikot! Perjantaina olin illalla vieraana juhlistamssa Gubbion ja erään unkarilaisen kaupungin ystävyyssopimusta. Sopivasti minut istutettiin samaan pöytään pormestarin, turismijohtajan ja maaaseutummatkailupäällikön kanssa. Virallisempaa ei koulutusasioista kuitenkaan puhuttu.

Lauantaina perinnefestarit alkoivat lipunheittojuhlalla, puheilla ja näytöksillä. Sunnuntaina luvassa oli paraateja, marsseja ja kulkue kirkkokukkulalta kaupungin läpi Piazza dei Consolille, pääaukiolle. Kaupunki on täynnä tunnelmaa aamusta yöhön. Tästä humusta myös opiskelijamme pääsivät nauttimaaan täysin siemauksin.

Maanantaina on sitten kotiinpaluun aika. Opiskelijoiden kuukausi on ollut antoisa ja vierähtanyt nopeasti. Paljon on nähty ja koettu. Huomenna yritämme ehtiä Roomassa katsastamaan vielä pari nähtävyyttä, koska lento on vasta illalla. Ainakin voisi käydä heittämässä kolikot Fontana di Treviin, jotta paluu joskus takaisin Roomaan on mahdollista, jos sellaiseen haluaa uskoa.

Kiitoksia jälleen yhteistyöstä opiskelijoille, WinNovalle, Leena Seppäselle, hotelli Ai Cappuccinille, Gubbion yhteistyöoppilaitokselle, Maria Assuntalle ja Maria Mastrangelille sekä tietenkin EU:lle, joka ystävällisesti vastasi jälleen pääosin rahoituksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti