keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Globales Hotel Reina Christina

Tiedossa viikko 6-12.6 Espanjassa, Hoteles Globales-ketjun lomahotellissa, Algeciraksessa. 6.6. Lentokentällä Helsingissä automaatti aiheutti haasteita ensimmäistä kertaa. Ei kelvannut passi, ei sukunimi eikö varausnumero. Hikikarpaloiden kohotessa otsalle etsin opastajaa, ei näkyvissä. Piti vielä kerran yrittää eli lipunnumeroa. Sillä onneksi varaus löytyi ja kirjautuminen lennolle onnistui. Laukkuun tägit paikoilleen ja laukku virkailijan kautta hihnalle. Itse lento meni hyvin ja perille päästiin melkein aikataulun mukaisesti eli 00.20 paikallista aikaa. Taksilla lentokenttähotelliin ja nukkumaan. 
Reina Cristina

7.6. Etukäteen olin katsonut bussien aikatauluja Algecirakseen. Klo 7 tai 11 lähti suora yhteys kentältä tai sitten lentokenttäbussi keskustan asemalle ja sieltä useampi vaihtoehto. Respa vahvisti tietoni ja otin paikallisbussin keskustaan. Tosin ei aikataulu muuttunut miksikään, klo 11 lähti seuraava yhteys. Kaksi tuntia asemalla odottelua meni hitaasti. Bussi tuli ja lähti, perillä olin kaksi tuntia myöhemmin. Taksilla hotellille, koska kartan mukaan sinne oli matkaa jonkin verran. 

juhlien valmistelua
Tunnin kuluttua kontaktihenkilö Julie soitti minulle ja treffattiin poskisuudelmien kera respassa. Pitänee siis taas tottua tähän tervehtimistyyliin. Tapasin myös hotellin johtajan, jossa sovimme huomisesta tapaamisesta eri osastojen johtajien kanssa. Lounaan yhteydessä jatkoimme Julien kanssa keskustelua hotellista ja kaupungista. Illalla seurasin valmistujaisjuhlien valmistelua ja aloitusta. Ne alkoivat klo 22. Lapsia oli varmaan runsain määrin ja heidän ilo ylimmillään. Tapana on myös, että lapset istuvat omassa ja aikuiset omassa pöydässä ruokailun ajan. Kylmä pöytä oli salaatteja ja tuoreita hedelmiä täynnä, hiiligrilli hauteineen levitti ruokahalua kiihottavaa tuoksua koko terassin alueelle. 

hiiligrilli hauteineen henkilökunnan puolelta katsottuna
8.6 Tapaaminen klo 9 toteutui mutta vain Julien kanssa. Muita ei siis näköpiirissä eli seurasin hänen työskentelyään. Yksi hänen tehtävä on varmistaa laatu-asiat hotellissa. Kiersimme koko alueen läpi tarkasten onko siisteys ja muut asiat kunnossa. Noukimme yhdessä eilisen juhlien  ilmapalloraatoja ja muita roskia puutarhasta. Aamiaisella hän tarkasti ruoat ja salin siisteyden sekä hoiti yhdelle tarjoilijalle häneltä puuttuvan nimikyltin. Respassa hän hoiti asiakaspalvelua ja selvitti respan henkilökunnan ongelmia. Toivottavasti tapaaminen onnistuu ja suunnitelmat tutustua keittiön ja salin toimintoihin toteutuvat. Tapaaminen oli sovittuna taas huomenna klo 11.

Hotellien sijainti
Loppupäivä meni hotellin toimintoja seuraillen, uima-altaalla ja kaupungin tarjontaan tutustuen. Torstaina 9.6 teimme taas laatukävelyn ja samalla haastattelin NIE-prosessista. Opiskelijoiden tulee hankkia espanjalainen tunnistautumisnumero/ID poliisilaitokselta. Sen jälkeen vielä toiseen toimistoon, jotta he saavat taskurahaa hotellilta ulkomaan jakson aikana. Julie hoitaa tämän prosessin aina opiskelijoiden kanssa. Samoin hän on ns. äiti kaikille nuorille, jotka tulevat hotellille työssäoppimaan.
Tapaaminen toteutui, keittiön pomolle piti kääntää kaikki englanniksi, salin puolen pomo ymmärsi ilmeisesti melkein kaiken. Kokit ja tarjoilijat sekä matkailun opiskelijat ovat tervetulleita tähän toimipisteeseen. Jätin englannin kieliset opsit heidän käyttöönsä. Kokeille ja tarjoilijoille riittää töitä monipuolisesti Matkailun opiskelijat pääsevät respaan, vaikka eivät välttämättä puhuisi englantia. Kuitenkaan kerroshoitoon he eivät pääse, jos eivät puhu espanjaa. Asiakkaita ovat loma-aikoina brittejä, ranskalaisia, aasialaisia ja espanjalaisia. Muina aikoina pääasiassa espanjalaisia. Paras aika työssäoppimisen aloittamiseen on hiljaiset ajat eli syys-lokakuu, tammi-huhtikuu. Ensi elokuussa, kun kolme meidän opiskelijaa tulee tänne, täällä on täysi "meno" ja opiskelijoiden tulee pystyä sopeutumaan kiireeseen ensimmäisestä päivästä lähtien. Hotellin johtaja toivoi, että saisi aina palautteen opiskelijoilta miten jakso meni. Opsin tavoitteet toteutuvat, tosin hienostelua täällä ei ole. Erilaisia tapahtumia ja häitä on runsaasti ja ne tuovat vaihtelua normaaliin työpäivään.

Päivällä ja illalla oli keittiössä vihdoinkin tutustumassa. Sain kauniin valkoisen "lääkärin takin ja lihanleikkaajan hatun". Pelästyin oikein, kun näin itseni uunin ovesta. Lounasbufee oli menossa, illaksi ja seuraavaksi päiväksi tehtiin valmistelua. Kiire oli kova, lämpötila korkea ja henkilökunta ystävällistä. Tarjoilijat puhuivat englantia, keittiössä yksi. Salaattien valistajalle oli oma kylmä huone, konditoriahuone oli myös kylmä. Itse keittiö olikin lämmin. Kaasuhellat, parilat ja uunit toivat suloista lisälämpöä. Patalappuja he eivät käyttäneet ollenkaan. Joka kerta he ottivat paperitukon käteensä, kun ottivat uunista jotain. Sillä sai myös siistittyä vuokien reunat ennen esillelaittoa. Uuni oli höyrylämpötilassa eli 100 asteessa. Kaikki vuoat oli kelmutettu eli se oli heidän lämpökaappi. Illalla sama meno jatkui, A' la cartea meni jonkin verran. Sama keittiö hoitaa myös bufeen. Tarjoilijat juoksivat tilauslappusten kanssa keittiön puolelle, kävivät aina välillä katsomassa, joko annokset ovat valmiina. Aamuvuoro teki myös viikkolistasta tehtävälistan seuraavalle työvuorolle, mitä pitää valmistella.
Viikko/tehtävälista bufeeseen
Perjantaina 10.6 Julie oli ansaitulla vapaapäivällään. Minä seurasin tarkkaavaisena aamiais- ja lounasvuoron tarjoilijoiden toimintaa. Keittiö täydensi buffaa, sali hoiti aamiaisella pöytien siivoukset. Lounaalla suurimmalla osalla oli puolihoito eli lounas kuului hintaan. Juomat tuotiin pöytiin, muut asiakas sai itse noutaa. Näin loma-aikaan hotellissa on paljon ryhmiä, jotka tulevat ja menevät samaan aikaan. Hotelli johtaja poikkesi lounaalla allekirjoittamassa vaadittavat paperini, kyseli kuulumisia ja varmisti, että näemme vielä huomenna lauantaina ennen kuin lähden pois. Julie on edelleen vapaalla. Huolehtivaisuus huippuluokkaa.

Illalla kävin tutustumassa keskustaan vähän tarkemmin. Perjantai-illan menoa oli havaittavissa. Tosin taitaa täällä olla samanlaista joka ilta. Keskustan alue on hyvin hallittavissa kävellen. Se on korkeammalla kuin meri eli kipuamista riittää. Gibraltar näkyy hyvin juuri ennen laskeutumista rantatielle, samoin laivat, jotka vievät matkustajia Marokkoon Tangeriin ja Espanjaan kuuluvalle Ceutaan. Satama on iso ja rahtilaivat tuovat ja vievät kontteja runsain määrin.
Lauantai 11.6 aamu alkaa utuisena, mutta kirkastuu muutaman tunnin kuluttua. Tiedossa blogin kirjoitusta ja hotellin johtajan haastattelu ennen kuin lähden kohti Malagaa. Viikko on ollut antoisa. Tänne on turvallista lähettää opiskelijoita, heistä huolehditaan hyvin. Henkilökunta on ystävällistä ja auttavaista. Isossa hotellissa on paljon mahdollisuuksia. Opiskelijan avoin ja utelias asenne edesauttaa työssäoppimisjakson onnistumisessa.

Gibraltar ja satama-alue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti