keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Taitaja-matkalle Göteborgiin

Taitajan EM-kisat eli EuroSkills-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Göteborgissa Ruotsissa. WinNovasta mukanani on kaksi reipasta opiskelijaa, Emmi Hautaviita ja Emma Hallikainen ryhmästä LTKAUPPA14.

Matka on osa tyttöjen Taitaja-valmennusta, seuraavana tavoitteenaan asiakaspalvelun ja myynnin semifinaalit Suomen Taitajassa helmikuussa. Heidät valittiin edustamaan WinNovaa liiketalouden Kauppistaitaja-tapahtumassa aiemmin syksyllä. Valmennus pääsi vauhtiin jo aamujunassa, vaikkakin vielä verkkaisesti. Oikeastaan valmentautuminen opiskelijoiden osalta alkoi jo pari viikkoa sitten All-in pitch -myyntipuhekisassa Puuvillan lavalla, johon he olivat suunnitelleet itse liikeidean ja esittivät sen messuyleisölle. Sen kokemuksen ja mahtavan suorituksen jälkeen ei tarvitse enää esiintymistä arastella hetkeäkään!

EuroSkills-tapahtumassa pääsemme kuitenkin aistimaan suurta kansainvälistä kisatunnelmaa jo nyt ja vertaamaan lajitehtävien sisältöä Suomen vastaaviin. Suomea edustaa 30 hengen joukkue ja sitä toki kannustamme ahkerasti! Opiskelijoiden tehtävänä messuilla on saada ideoita ja kokemusta isosta kisatapahtumasta sekä valmentautua Taitaja-kisoihin. Itselläni on matkalla myös muita tehtäviä kuin valmentaa tulevia semifinalisteja. Illalla tapaan muita lajivalmentaja ja verkostoidun Huippuosaaja-projektin jäsenten kanssa. Projektissa on tarkoitus kehittää erilaisia vaihtoehtoja huippuosaamisen poluiksi (tutkinnon osa Huippuosaajana toimiminen 15 osp) oppilaitoksiin ja miettiä, miten Taitaja-toiminta voisi olla osa sitä.

Odotamme jännityksellä, mitä Göteborg meille tarjoaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti