lauantai 29. huhtikuuta 2017

ECO-N-Nations -hankkeen toinen täydennyskoulutus Bulgarian Svishtovissa 19.-25.4.2017


 


The Planet is our home - let´s join not to waste it on hankkeen koko nimi ja lyhenne on ECO-N-Nations. Toinen ympäristöaiheinen täydennyskoulutus pidettiin Tonavan rannalla Bulgarian Svishtovissa. Tonavan toisella puolella näkyi Romania.

Näytetään IMG_20170421_083622.jpg
Bulgarialainen tervetulotoivotus, leipää ja suolaa
Paikalla olivat bulgarialaisten lisäksi edustajat hankkeen koordinaattorimaasta Italiasta sekä partnerimaista Romaniasta, Sloveniasta, Puolasta, Espanjasta ja Suomesta. WinNovasta olivat paikalla hankkeessa toimivat Riitta Lavi, Sanna Paitula, Kai Raikunen ja Leena Seppänen.

Koululla meitä odotti tervetuloseremo-
nia, johon oli valmistauduttu huolella. Opiskelijat esittivät ohjelmaa ja apulaisrehtori ja hankkeen Bulgarian koordinaattori pitivät tervetulopuheet.

Näytetään IMG_20170421_121804.jpg
WinNovan tiimi koulutuksessa
Koulutuksen teemana oli vesi. Jokainen partneri esitteli aktiviteetteja, joita oli omassa koulussa tehnyt. Me kerroimme vesi-aiheisen valokuvakilpailun järjestämisestä Instagramissa tilillämme  econnation_winnova. Lisäksi kerroimme hankkeen ja ympäristöasoiden levittämistilaisuudesta standillämme hankekiertueen aikana sekä Raumalla että Porissa, opettajille ja opiskelijoille sunnatusta ympäristöaiheisesta kyselystä sekä tekemästämme videosta liittyen jäteveden puhdistukseen Raumalla. Esityksemme löytyy slide sharesta.
Näytetään IMG_20170421_144729.jpg
Jäteveden puhdistusprosessia Svishtovissa

Partneriorganisaatioiden esityksistä saimme uusia ideoita omaan opetukseemme. Veden merkitys ja sen puhtaudesta huolehtiminen on kaikkialla asukkaille tärkeä.

Isäntäorganisaatio esitteli vesi -aiheen opetukseen liittyviä opetusmenetelmiä. Olimme luokassa seuraamassa oppituntia. Tutustuimme vierailukäynnillä Svishtovin jäteveden puhdistukseen. Tonava ja sen vesistö on alueella myös tärkeä matkailu- ja virkistyskohde. Luonnontieteellisessä museossa Rusessa opimme alueen kasvillisuudesta ja eläimistä.

Näytetään IMG_20170422_160515.jpg
Tonavan merkitys alueella on suuri
Koulutuksen aikana vertailimme vesiasioita eri maissa ja pohdimme myös veden roolia maittemme taiteessa ja musiikissa. Siitä aihepiiristä järjestämme virtuaalitapaamisia opiskelijoidemme kanssa.

Erittäin tärkeää koulutuksessa oli verkostoituminen muiden opettajien kanssa ja keskustelut niin maitten asioista kuin koulujen ja opettajien arjesta ja elämästä eri maissa ja kaupungeissa.

Näytetään IMG_20170422_110002.jpg
Vesi virkistyslähteenä Rusen kauniissa keskustassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti