perjantai 28. huhtikuuta 2017

Erasmus+ KA2 Pangea -hankkeen viimeinen kokous Egerissä 3.-7.4.2017


Image result for erasmus+ logo


Pangea -hankkeen loppuseminaari oli Unkarin Egerissä hankkeen koordinaattoriorganisaatiossa Andrassy György Katolikus Közgazdasági Szakginázium és Gymnasium.
Hankkeen koordinaattori Krisztina Király on johtanut hyvin hankkeen etenemistä ja pitänyt yllä positiivista henkeä partneriryhmässä.

Näytetään IMG_20170405_091421.jpg
Rehtori ja koordinaattori toivottivat kaikki tervetulleiksi Egeriin

Kolmivuotisen hankkeen aikana on tutustuttu kaikkien partnerimaiden kirjailijoiden tuotoksiin, tehty niistä luovia esityksiä, opittu tekemään Prezi -esityksiä, käyttämään Wordpressiä, kohennettu englanninkielen taitoja ja vieraiden klttuurien tuntemusta sekä saatu monia uusia ystäviä. Hankkeen partneriorganisaatiot ovat WinNovan lisäksi oppilaitokset Britannian Bournemouthista, Puolan Przemyslistä, Turkin Manavgatista ja Espanjan Orihuelasta. Jokaiseen kokoukseen on osallistunut kaikista partnerimaista sekä opettajia että opiskelijoita.Loppukokoukseen osallistuivat WinNovasta opettajat Mari Murola ja Leena Seppänen sekä pian valmistuvat matkailualan opiskelijat Sanna Tuominen ja Jessica Niemi. Yhtäaikaa Egeriin matkustivat liiketalouden opiskelijat Meri Männistö, Matleena Uusitalo ja Emmi Grönroos. He osallistuivat neliviikkoisen jakson aluksi Pangea-ohjelmaan ja sitten jatkoivat vielä kolme viikkoa työssäoppimista Spar -marketissa.

Näytetään IMG_20170404_143452.jpg
Suomen tiimi Porin ystävyyskaupungin Egerin kaupungintalolla


Loppukokousta varten kaikkien maiden opiskelijat olivat valmistelleet Prezi-esitykset oman maan ja kulttuurin alkua ja perinteitä kuvaavista kirjallisista lähteistä. WinNovan opiskelijat kertoivat Kalevalasta. Lisäksi kaikki olivat perehtyneet unkarilaisen kirjailijan tarinaan The White Stag ja tehneet siitä erilaisia esityksiä.
Näytetään IMG_20170404_121831.jpg
Englannin tunnilla opittiin sanoastoa tarinasta The White and Stag

Näytetään IMG_20170405_093434.jpg
Sanna ja Jessica esittelivät Kalevalaa Prezin avulla


Opettajat valmistelivat tuntisuunnitelman tarinasta The White Stag. Tarkoitus on, että sitä voidaan hyödyntää opetuksessa myöhemminkin. Pangea -hankkeen tuotokset, valokuvat ja videot löytyvät  osoitteesta https://pangeateam.wordpress.com/

Näytetään IMG_20170405_121037.jpg
Mari ja Leena miettimässä tuntisuunnitelmaa tarinasta The White Stag


Kulttuuriohjelmassamme oli tutustuminen Egerin kylpylään, retki Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin.  Oppaanamme Budapestissä oli Norbert Schmidt ja tutustuimme mm. Sankarien aukioon, joka on Budapestin tunnettu nähtävyys ja kansallisten juhlien ja tapahtumien pitopaikka. Kävimme myös Tonavan rannalla sijaitsevassa uusgoottilaisessa parlamenttitalossa, joka vihittiin käyttöön Unkarin 1000-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä vuonna 1896. Todistustenjakotilaisuus ja viimeinen yhteinen päivällinen oli Kauniin rouvan laaksossa, The Valley of The Beautiful Women.

Näytetään IMG_20170406_145725.jpg
Parlamenttitalon loistoa
Näytetään IMG_20170406_110019.jpg
Suomen tiimi tuulisessa Budapestissä Sankarien aukiolla


Hankkeen aikana saavutettu verkostoituminen varmistaa yhteistyön toteutumisen myös jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti