perjantai 19. toukokuuta 2017

Uusia yhteistyökumppaneita ja tutustumista espanjalaiseen työkulttuuriin

Viikon aikana kävimme kansainvälisessä Residencia Rojales hoitokodissa, jossa asui eläkeläisiä muun muassa Sveitsistä, Hollannista, Saksasta ja Englannista. Tapasimme hoitokodin johtajan Inge Niessenin ja kerroimme opiskelijoidemme valmiuksista ja odotuksistamme ja neuvottelimme käytännön asioista liittyen työssäoppimisjaksoihin. Tuloksellisen tapaamisen jälkeen tutustuimme koulun opettajien johdolla Orihuelan historiaan ja museoihin. 

Vierailumme sisälsi tutumiskäynnin La Ranita päiväkotiin. Tässä uudehkossa kansainvälisessä päiväkodissa oltiin hyvin kiinnostuneita vastaanottamaan opiskelijoita Suomesta. Lapset olivat 1-5 vuotiaita ja päiväkoti oli liikunta- ja taidepainotteinen. Lapsien omilla mielenkiinnon kohteilla oli suuri merkitys ja heidän luovuuttaan tuettiin tarjoamalla erilaisia materiaaleja (esim. hiekka, vesi, valot, kierrätyspahvit).Tutustuimme myös kahteen kauneussalonkiin, joiden asiakkaat ja osa työntekijöistä olivat kansainvälisiä. Näistä Urban  Look kampaamon omistaja puhui sujuvaa englantia ja oli valmis vastaanottamaan opiskelijoitamme.  Suurin osana Urban Look kampaamon asiakkaista on kansainvälisiä, englantia puhuvia asiakkaita.

Keskiviikkoiltana IES Gabriel Miro koulussa järjestettiin iso Poriin suuntautuneen Erasmus+ projektin päätöstilaisuus. Esittelimme tilaisuudessa WinNovaa ja suomalaista sosiaali- ja terveysalan koulutusta koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Tilaisuudessa Porissa olleet espanjalaiset opettajat ja opiskelijat kertoivat kokemuksiaan. He olivat hyvin tyytyväisiä jaksoihinsa ja niiden järjestelyihin ja opettajat kertoivat, miten aikovat implementoida kokemuksiaan omaan työhönsä. Kävimme Torreviejan yliopistosairaalassa "Hospital Universitario De Torrevieja" ja keskustelimme sairaalan opetuksesta vastaavan Jose Fernandez de Mayan kanssa mahdollisuudesta lähettää alamme osaamisalaopiskelijoita työssäoppimiseen sinne.

Olimme erittäin tyytyväisiä järjestettyihin tutustumiskäynteihin, koska ne vastasivat vaatimustasoltaan opiskelijoidemme tavoitteita ja ohjausta on saatavissa hyvällä englannin kielellä. Osassa paikoista myös asiakkaat puhuvat englantia. Vaikka ulkomaalaisten opiskelijoiden vastaanottaminen on sekä IES Gabriel Miron koulussa että työssäoppimispaikoissa uusi asia, niin he toivottivat meidän suomalaiset opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi ja lupasivat auttaa käytännön järjestelyissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti