tiistai 11. heinäkuuta 2017

Pearl-seminaari Birminghamissa 4.-5.7.2017

 
 
 

 
Osallistuin Englannissa kaksipäiväiseen seminaariin, jonka aiheena oli Pathways to Enhanced Assessment and Recognition eli lyhyesti ECVET ja sen hyödyntäminen. Molemmat seminaaripäivät alkoivat yhteisellä alustuksella, jonka jälkeen jakauduttiin neljään työpajaan (workshop), joista kahteen oli mahdollista osallistua. Valitsin työpajat, joissa toisen teema oli erityisesti työnantajien valmius pitkiin liikkuvuusjaksoihin (6-12 kk) ja toisessa teemana oli epävirallisen, nonformaalin oppimisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Työpajoissa työskentely oli interaktiivista ja antoisaa: kuulimme lyhyitä alustuksia ja case-esimerkkejä mm. Skotlannista, Norjasta ja Luxemburgista ja teimme ryhmätöitä. Koska työkielenä oli englanti ja natiiviosallistujia suuri määrä, seminaari kävi samalla hyvästä kielikurssista. Skottiaksenttia sain harjoitella illallisseuralaisen kanssa, joka omien sanojensa mukaan tiesi kysymättä kotimaani suunnan: Ruotsi tai Suomi. Joidenkin sanojen omanlaisesta ääntämisestä meidät skandinaavit kuulemma erottaa!

Seminaari liikkuvuuden Helmeä etsimässä oli erittäin ammattimaisesti järjestetty ja laadukas ohjelma toteutui täsmälleen aikataulun mukaan. Osallistujia oli noin sata 28 maasta. Suomesta osallistui kaksi eli lisäkseni Esedun kv-koordinaattori Laura Jouhkimo Mikkelistä. Neuvokas seura olikin tarpeen, sillä niin meno- kuin paluumatkalla lennot olivat pahasti myöhässä aiheuttaen kentällä odottelua ja jatkolentojen uusia järjestelyjä.

Mistä seminaarissa sitten keskusteltiin?

Pitkien liikkuvuusjaksojen tulemisesta ja mahdollisista esteistä, yksilöllisistä oppimispoluista, onnistuneen liikkuvuusjakson tekijöistä, pitkäkestoisesta ja laadukkaasta työnantaja-oppilaitosyhteistyöstä, liikkuvuusjaksojen laadunhallinnasta, käytössä olevien ecvet-työkalujen parastamisesta tai tarpeesta kehittää jotakin uutta sekä tietysti rahoituksesta. Myös brexitiä sivuttiin.  Hauska oli myös seurata animaattoreita, jotka kuvittivat seminaaria sen etenemisen mukaan. 

Birmingham on Britannian toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu mm. metalliteollisuudestaan. Teollisuuden perintö näkyi lukuisina kanavina, joita on aikanaan käytetty tavaroiden kuljetukseen ja nykyään tunnelmallisiin kanavaristeilyihin. Myös seminaariväki vietiin ensimmäisen tiiviin päivän jälkeen tunnin kanavaristeilylle. Opimme, että kanavia on kilometreinä mitattuna jopa enemmän kuin Venetsiassa (56 km/45 km). Aurinkoinen ja lämmin kesäsää Englannissa yllätti ja sateenvarjo sai jäädä laukkuun reissun ajaksi.

Tiina Kallio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti