keskiviikko 25. lokakuuta 2017

ECVET Enterprise meeting in Germany Götz 19.-20.10.2017

Ecvet Enterprise - hankkeen 3. kokous pidettiin Saksassa Berliinin lähellä Götzissä.
Kokouspaikkana toimi Training Center in Götz, jonka ylläpitäjä on Chamber of Crafts Potsdam.
Kaikki hankkeen kumppanit olivat paikalla l. edustajat Latviasta ( koordinaattori), Virosta, Saksasta ja Suomesta. Projektin pääideana on kehittää kv-liikkuvuuksien ECVET- yhteistyötä ja osaamista kumppanien kesken. Hankkeessa toteutettiin keväällä opettajien ja työpaikkaohjaajien yhteinen viikon kestävä " Joint staff training program", josta blogissa aikaisempi postaus. Nyt käsiteltiin mm. valmisteilla olevaa OER -alustaa, jonka on tarkoitus tukea sekä työpaikkaohjaajia että liikkuvuuksia ohjaavia opettajia ECVET:in mukaisissa hyvissä käytännöissä. Tätä työkalua kehittää partnereista saksalainen AHK.

Keväällä 2018 on ohjelmassa kansalliset tapahtumat, joiden yhteistä toteutusmallia suunniteltiin Tartun partnerin valmistelun pohjalta. Tähän tapahtumaan kutsutaan sekä työpaikkaohjaajia eri alueen yrityksistä että oppilaitosten kv-vaihtoja ohjaavia opettajia. WinNovan järjestää tapahtuman toukokuussa 2018.

Kokouksen pääasiana kuitenkin oli katsaus toteutuviin liikkuvuuksiin, jotka ovat jo osittain alkaneet ja toteutuvat nyt talvikaudella. Kustakin maasta lähtee kolme eri alojen opiskelijaa 28 päivän vaihtoon partnerimaihin. Suomesta lähtevät opiskelijat liiketaloudesta Latviaan, kauneusalan opiskelija Viroon ja nyt jo parhaillaan vaihtojaksolla oleva hiusalan opiskelija Saksassa Brandenburgiin. Suomeen tulee kauneusalan opiskelija Virosta ja puualan opiskelija Latviasta.
Meidän osaltamme valmistelut on tehty ja työpaikat selvillä. Muilla kumppaneilla tuntui vielä olevan avoimia kysymyksiä, joista keskusteltiin...

Kokouksen kohokohtana oli vierailu hiusalan opiskelijan harjoittelutyöpaikalla Monican Salongissa Brandenburgissa. Suomalaisen tytön jakso oli hyvässä vauhdissa ja kokemukset ja tunnelmat olivat positiivisia. Haastattelimme opiskelijaa pieneen videon pätkään!
 Myös Salongin omistaja oli tyytyväinen tilanteeseen ja jatkoimme keskustelua nuorten oppimisesta ja kansainvälisen vaihdon merkityksestä vielä illalla yhteisellä illallisella Brandenburgissa.
Toinen vierailukohde oli latvialaisen opiskelijan työpaikka Götzissä pienessä leipomossa. Tämäkin jakso oli sujumassa suunnitelmien mukaan.

Kokouksen päätteeksi kiersimme oppilaitoksen www.hwkpotsdam.de tiloihin. Alla kuvia työsaleista.
Koulu sijaitsee vajaan tunnin junamatkan päässä Berliinistä ja siellä löytyy myös edullista majoitusmahdollisuutta ( 40 € täysihoito / vrk), joten paikka voisi sopia hyvinkin jatkossa opiskelijavaihtoon.


Kokous käynnissäKoordinaattori Liga Abola
Götz rautatieasema:)
Puutyösali koululla

LVI -osastolla hydrauliikkaa

Hiusalan opiskelijan työpaikalla Monican salongissa opiskelija Aada ja työnantaja ja WinNovan Tiina Kallio

Kokouksessa WinNovasta mukana olivat Tiina Kallio ja Liisa Sarasoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti