tiistai 28. marraskuuta 2017


Syntra West, Brugge, Belgia 14.-17.11.2017
  
Osana Suuntana Eurooppa –hanketta toteutui vierailu Belgian Bruggeen ajalla 14-17.11.2017. Yhteistyökumppanina oli koulutusorganisaatio Syntra West. Vierailun ohjelma oli antoisa, ajatuksia herättävä ja osallistava. Ohjelmaan kuului vastaanottavan organisaation esittelyä, työssäoppimisen toteuttamiseen tutustumista, työssäoppimispaikkaan tutustumista, opiskelijoiden ja opettajien tapaamisia sekä hyvien käytäntöjen vaihtamista. Vastaanotto oli sydämellinen ja kaikki osalliset olivat motivoituneita. Uusia ideoita syntyi ja yhteistyössä niitä pyritään eteenpäin viemään. Erityisesti mieleen jäi, miten työssäoppimisen ohjaajia voisi tukea ja  ohjeistaa ohjaustehtävässä. Hyvänä käytäntönä mieleen jäi lisäksi tapa miten työssäoppimassa olevia opiskelijoita aktivoitiin omien oppimismahdollisuuksien tarkasteluun läpi työssäoppimisen. 
 
Yhteistyön sujuvuuteen vaikutti paitsi osallisten motivaatio ja hyvin suunniteltu ohjelma, myös se että osalliset olivat toisilleen tuttuja keväällä 2017 toteutuneen belgialaisten WinNovassa vierailun seurauksena. Vierailun antina koemme myös sen, että kolme toisilleen melko vierasta winnovalaista tutustui toisiinsa, vaihtoi ajatuksia ja kokemuksia ja löysi myös alojen väliselle yhteistyön muodoille mahdollisuuksia.

Viehättävään, keskiaikaiseen Bruggeen tutustumisaika jäi valitettavan lyhyeksi, mutta kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen.  
 


Sanni Mäkelä, Mari Murola ja Tiina Kallio

Indyra                                
                                                                             
Kanavia
 

 
 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti