tiistai 30. tammikuuta 2018

BETT 2018 messuvierailu -opetusteknologian uusimmat tuulet


BETT Lontoo, 24.-27.1.2018

Lontoon BettShow.com on Euroopan suurin oppimisen teknologian messu- ja seminaaritapahtuma. BETT kokosi tänä vuonna Excel-areenalle huikeat 34700 vierailijaa ja 850 yritys-näytteilleasettajaa - näiden mukana myös Education Finlandin kahdeksasta opetusteknologiayrityksestä koostunut Suomi-osasto. Messujen tarjonnassa oli laaja valikoima digiteknologiaa ja lisävarusteita, sovelluksia ja ympäristöjä, sekä laaja kirjo seminaariesityksiä eri teemoista ja kaikille kouluasteille.

Messuilla vahvimpana tuli esille robotiikan kehittyminen. Robottivalikoima oli laaja - pienistä  aina ”beta”- tyyliseen ohjelmoitavaan operobottiin, joka oli ohjelmoitu opettamaan varhaiskasvatuksessa matikkaa. 3D-tulostuksen mahdollisuudet eri aloilla ovat huikeat, mistä esimerkkinä messuilla esillä ollut hämmästyttävän aidolta näyttävä printattu ihminen.Kokeiltavana oli myös paljon arviointityökaluja (lähinnä brittikäyttöön), erilaisia näyttöjä, kosketusnäyttöjä, tietokoneita, padeja ja padien kuljetus/latausympäristöjä ja virtuaaliympäristöjä. Interaktiiviset projektorit jyräävät toimivuudella ja hinnalla interaktiivisten taulujen maailmassa - valkotaulut ja fläpit digitalisoituvat. 


Yksittäisiin, mielenkiintoisiin uutuustuotteisiin kuului mm. tanskalainen Airtop: muistitikun kokoinen laite liitetään projektoriin tai televisioon ja se tukee eri laitteiden langatonta peilausta. Toinen, visuaalisestikin mielenkiintoinen uutuus oli Pi-topin Rasperry Pi:n ympärillä toimiva tietotokone, joka avaa uudenlaisen tekijänmaailman koostamiseen ja elektroniikkaan. 

         

Torstai-iltana osallistuimme 323:n muun suomalaisen BETT-messumatkaajan tavoin Ilona IT:n seminaariin British Museumilla. Tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan luento” Oppimisen murros ja itseohjautuva yhteiskunta” oli erinomainen ja ajatuksia herättävä. Kati Tiainen (Microsoft EMEA) käsitteli luennollaan oppimisen neljättä vallankumousta, jossa tekoäly tullaan hyödyntämään oppimisen ja ohjauksen tukena automatisoidusti ja sujuvasti. 

BETT-messuvierailu oli onnistunut ja tarjosi uudenlaisia näkökulmia tulevaisuuden opetuksen maailmaan. BettAwards finalisteissa oli paljon mielenkiintoisia tuotteita ja palveluita, jotka löydät listattuna teemoittain  http://bettawards.com/finalists/ 
- kannattaa tutustua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti