torstai 26. huhtikuuta 2018

ECO-N-Nations hankkeen viimeinen koulutus Romanian Aleksandriassa 11.-17.3. 2018.


WinNovasta Kai Raikunen, Riitta Lavi ja Leena Seppänen osalistuivat maaliskuussa ECO-N-Nations -hankken viimeiseen koulutukseen, jonka teemana oli ilma. Koulutuspaikkana oli  Romanian Alexandriassa oppilaitos Liceu Tehnologic Nicolae Balcesc  ja kulttuuriretken teimme Karpaattien vuoristoon linnoja katsomaan sekä pääkaupunkiin Bukarestiin.

Romanialainen tapa toivottaa vieraat tervetulleeksi; leivästä otetaan pala, joka kastetaan suolaan




Opiskelijat olivat valmistelleet hienon esityksen teemalla ilma ja saasteet
 Hanke on italialaisen oppilaitoksen koordinoima KA2 -hanke, jonka tavoitteena on kouluttaa partnerimaiden opettajia ympäristöön liittyvissä asioissa ja vaihtaa hyviä käytänteitä. WinNovan ja tämän koulutuksen järjestäneen Romanian oppilaitoksen lisäksi muut partnerioppilaitokset ovat Puolasta, Bulgariasta, Gran Canarialta ja Sloveniasta. Jokainen partnerioppilaitos on järjestänyt kaksivuotisen hankkeen aikana joko koulutuksen tai partnerikokouksen. Romanian koulutus oli viimeinen koulutus (aiempien teemat olivat jätteet ja kierrätys, vesi ja uusiutuva energia ja siihen liittyvä lainsäädäntö ja energiapolitiikka). Hankkeessa on enää jäljellä loppukokous koordinaattoriorganisaatiossa.

Koulutusten välisenä aikana jokaisessa osallistujaoppilaitoksessa on tehty opiskelijoiden kanssa seuraavan koulutuksen teemaan liityviä aktiviteettaja, jotka sitten on esitelty toisille koulutuksen aikana.
Kulttuuriretkipäivinämme oli myös sateista säätä, mutta kaikki näkemämme oli hyvin mielenkiintoista

Kuningas Kaarle I:n metsästysmajaksi ja kesäasunnoksi rakennuttama Pelesin linna - Karpaattien kaunotar
Koko projektiryhmän iloinen ryhmäkuva
Todistukset erinomaisesti suoritetusta koulutuksesta rehtorilta Ginalta
Entisen diktaattorin rakennuttama rakennus Bukarestissa, nykyisin parlamenttitalona ja näyttelytiloina. Maailman toiseksi suurin rakennus; 1100 huonetta, 12 kerrosta maan päällä, 6 kerrosta maan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti