maanantai 9. huhtikuuta 2018

New WBL -hankkeen päätöskonferenssi ja kokous Ljubljanassa 20.-21.3.2018


Hankkeen päätös huipentui Ljubljanassa Sloveniassa pidettyyn päätöskonferenssiin ja kokoukseen
20.-21.3.2018. Konferensilla oli upeat puitteet koordinaattorin tiloissa CCIS Ljulbjanan kauppakamarilla. Konferenssiosanottajia oli lähes 100 koostuen Slovenian koulutusalan toimijoista; opettajista, johtajista, sidosryhmistä, ammattiliittojen ja työelämän edustajista sekä hankkeen toimijoista ja aiheesta kiinnostuneista vieraista kustakin kumppanimaasta.
Ohjelmassa pääteemana oli siis hankkeen keskeinen sisältö ja tavoitteet eli miten tulevaisuudessa halutaan kehittää  ammatilliseen koulutukseen liittyvää työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Esitykset ja kooste seminaarista löytyy  tässä slovenialaiselta sivulta linkkeistä: Konferenssin esitykset ja esim. tuloksia myös hankkeen newslettereissä, jotka löytyvät hankkeen sivustolta:  www.newwbl.eu. WinNovan edustajat Liisa Sarasoja, Ville Rajala ja Johanna Hankimaa-Khezami järjestivät tilaisuudessa hyvän suosion saaneen workshopin koskien henkilökohtaistamista. Johdantona Liisa piti esityksen individualisation - reformin puitteissa, jonka jälkeen vedettiin kolme ryhmätyötä eri näkökulmista: opettajan, opiskelijan ja yrityksen näkökulmasta.

 Linkistä  Videokooste konferenssista  kerrotaan konferenssin kulusta ja kohdasta 1:30 alkaen  työpajoista tarkemmin. (tässä kohden puhutaan englantia ja seurataan winnovalaisten työpajaa) 

Osallistujilta saatiin positiivista palautetta toteuttamastamme työpajasta ja voi kyllä todeta, että ryhmätöissä aidosti punnittiin aiheeseen liittyviä etuja ja haasteita.  

                                                       Individualisation Liisan presentation
                                                    ( tulkkaus sloveniaksi)


                                                               Ryhmätyön esityksiä


                                                         Villen SWOT-työryhmä


                                                               Johannan ryhmän työskentelyä


                                                                 Näkymä kauppakamarilta


                                                            Hankkeen kokous


NewWBL projektiryhmä

Winnovasta oli konferenssissa mukana myös vieraana Anne Vaahtio, joka tutustui seuraavana päivänä Johannan kanssa paikalliseen oppilaitokseen ( oma postaus)
Hankkeen viimeinen kokous pidettiin siis 21.3. ja sovittiin vielä päätöstoiminepiteet ja, että kootaan konferenssista aineistoa viimeiseen Newsletteriin.Hankkeesta voi näin päättymivaiheessa todeta, että aihe osui reformin kanssa hyvin yhteen ja oli täten myös erittäin ajankohtainen suomalaisesta näkökulmasta. Koordinaattorin kanssa   oli sujuvaa toimia, verkosto oli sopivan pieni ja kumppanit aktiivisia ja asiantuntevia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti