torstai 3. toukokuuta 2018

Kaisa Vuolanne

Tablets and smartphones as educational devices

 

EuropassTeacher´s Academy in Florence

Osallistuin Firenzessä Europass Teacher´s Academyn kurssille Tablets and smartphones as educational devices 9.-13.4.2018.

Kurssin muut osanottajat tulivat Irlannista, Saksasta, Islannista, Puolasta sekä Turkista. Noin puolet osallistujista työskentelee opettajana esi- tai alakoulussa ja puolet lukiossa. Itse olin ainoa ammatillisesta koulutuksesta, mutta eipä tuo tahtia haitannut. Mukavaa ja antoisaa oli kaikin puolin!

Kurssin aikana tutustuttiin todella moniin digitaalisiin välineisiin, ja tietoisuus ohjelmien määrästä, joita opetuksessa voi hyödyntää, laajeni huomattavasti. Uskomaton aarrearkku!

Kurssin opettaja, todellinen digitaalisten välineiden guru (ja rautainen ammattilainen opettajana!) Iacopo listasi kurssilla käytyjä välineitä Trelloon (joka muuten puolestaan on tavattoman kiva ja visuaalinen tapa järjestää erilaisia asioita) seuraavasti:

https://trello.com/b/ZgbOzYEW/teacher-training-weekend

Englanniksi opiskelu sujui yllättävän vaivattomasti, mielestäni ymmärsin kaiken ja kaikki tehtävätkin sain tehtyä siten, että niitä on mahdollista hyödyntää omassa opetuksessani. Välillä visailimme ja osallistuimme erilaisiin kilpatehtäviin itsekin, mikä oli oikein hauskaa.

Kurssipäivä alkoi aina klo 9, ja klo 14 aikaan lopeteltiin. Väliin mahtui vain kaksi lyhyttä jaloittelutaukoa, joten iltapäivällä tiiviin kurssipäivän jälkeen olikin aina kiljuva nälkä. Antipastoa, apericenaa, pizzaa, pastaa, gelattoa ym tulikin sitten herkuteltua loppuvuoden tarpeiksi :)

Kurssiohjelman tiiviyden vuoksi renessanssin taideaarteita en ihan hirveästi valitettavasti ehtinyt kiertää, mutta joitakin palatseja, näyttelyitä, Duomon tietysti, Bobolin puutarhat sekä Ponte Vecchion sillan ehdin nähdä. Firenzen kauniita keskiaikaisia kivikatuja tuli käveltyä ahkerasti, jokapäiväisestä tihkusateesta huolimatta. Italialaisten kiireistä arkea ja omintakeisia tapoja oli hauska seurailla. Leimallista italialaisten käytökselle on ääretön ystävällisyys ja empaattisuus, heihin on todelllakin helppo tutustua ja ystävystyä.

 

 

Terveisin:  Kaisa Vuolanne

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti