perjantai 8. kesäkuuta 2018


Tervehdys L’Ametlla de Maresta!

22. – 24.5.2018 Espanja, Katalonia

Kirjoittaja on ensimmäistä kertaa kansainvälisessä hankkeessa mukana. Kyseessä on Erasmus+-hanke CIVICS. Hankkeessa on mukana merenkulkualan oppilaitoksia Italiasta, Espanjasta ja WinNova Suomesta.

Toukokuun tapaamisessa sovimme mm. ketkä opiskelijoista pääsevät 3 kk jaksolle opiskelemaan merenkulkualaa joko Italiaan tai Espanjaan. WinNovasta lähtee kaksi konepäällystön osaamisalan opiskelijaa Italiaan ja kaksi kansipäällystön osaamisalan opiskelijaa Espanjaan.

Tapaaminen alkoi L’Ametlla de Maren merikoulusta. Kyseessä on myös merikoulumäki upealla merinäköalalla. Ilmapiiri oppilaitoksessa on rento ja uskon, että opiskelijamme tulevat viihtymään täällä. Koulu on tärkeä 7000 asukkaan kaupungilla ja se näkyi mm. siinä, että kaupunginjohtaja ja koulun rehtori toivottivat kokousosallistujat tervetulleiksi.

L’Ametlla de Mare on rauhallinen ja viihtyisä kalastajakaupunki. Pääsimme kokeilemaan, millaista on uida tonnikalojen kanssa. Lisäksi olemme saaneet nauttia espanjalaisten vieraanvaraisuudesta, herkullisista aterioista ja erittäin ystävälliseen tapaan ottaa vieraat vastaan. Kanssakäyminen on ollut helppoa ja vaivatonta.

On hienoa olla mukana kansainvälisessä toiminnassa ja mahdollistaa opiskelijoiden liikkuvuus opintojen aikana. Parhainta CIVICS-hankkeessa ovat olleet face-to-face-keskustelut Espanjan ja Italian merikoulujen opettajien kanssa. Heidän resurssit ovat korkeammat kuin Suomessa ja pedagogiset ratkaisut ovat perinteisempiä.

Aki Heino, Tiina Kallio, Marita Kärki, Tiina Leppäniemi, Marko Löytökorpi, Irja Tauriainen

 
 
  
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti